06.03.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Do jarní části vstoupila Vlašim vítězně, Táborsko zdolala 2:1

Foto: Jiří Paýr
Vlašim – V rámci sedmnáctého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala Vlašim na své půdě Táborsko, které porazila 2:1. Všechny branky padly už v prvním poločase, kdy se domácí ujali vedení 2:0, avšak v jeho závěru Jihočeši vybojovali pokutový kop, který proměnil Muhamed Tijani. Po změně stran byla Vlašim o něco aktivnější, další branky už ale nepřidala. Díky vítězství se vrátila na druhou pozici, hosté jsou devátí.
34' Suchan
42' Rigo
45' Tijani (pen)
74' Hyský (trenér)
84' Gning
18' Šplíchal
90' Tusjak
Sestavy
Vágner – P. Breda, Broukal, Hošek, Icha (69. Zinhasović) – Křišťan (80. Zlatohlávek), Rigo, Suchan (88. Lehoczki), V. Svoboda – Gning (88. Krunert), Jurásek (69. M. Douděra).
Na lavičce: Řehák, John
Trenér: Martin Hyský
Janáček – Tusjak, Rydval, Holiš, Liepa (85. Svatek) – P. Plachý, Javorek, Kosek, Muhamed Tijani – Šplíchal (56. Vozihnoj), Mach (56. Krch).
Na lavičce: Zadražil, Mezera, Kubovský
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Melichar • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 430

Komentář

První domácí zápas letošního roku pro Vlašim začal dobře. Hned v úvodu se dostal do šance jeden z domácích hráčů, ale hostující brankář byl proti jeho snaze dostat míč do sítě. Domácí měli v prvním poločase herní převahu, kterou doplnili i řadou šancí. Jednu z nich měl ve 20. minutě Icha, avšak Janáček míč za svá záda nepustil. Podobně tomu bylo i při příležitosti Křišťana, jenž to zkoušel z dálky.

Skóre se měnilo až ve 33. minutě, kdy se k míči hnal Gning, který ještě předložil míč na Jana Suchana. Ten ve skluzu přesně zakončil – 1:0. Netrvalo dlouho a Vlašim se radovala podruhé, když nenápadnou přízemní střelu poslal přesně k tyči Tomáš Rigo2:0. Hosté z jihu Čech v prvním poločase moc nebezpeční nebyli, ale nakonec vytěžili z minima maximum. V samotném závěru poločasu byl faulován Mach a nařízenou penaltu proměnil Muhamed Tijani2:1

Po změně stran se hra vyrovnala a i Táborsko dokázalo zahrozit. Po přímém kopu zakončoval Rydval, ale jeho pokus vytáhl na roh Vágner. I na druhé straně úřadoval brankář, když zlikvidoval střelu Křišťana. Zápas byl tak stále otevřený, jenomže Vlašim nakonec dokázala veškeré pokusy hostů eliminovat a v hektickém závěru uhájila těsné vedení.