11.03.2022 | | Zápas

Zbrojovka si upevnila vedení v čele soutěže, v Jihlavě vyhrála 3:0

Foto: fczbrno.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli 0:3 Zbrojovce Brno. Hosté šli do vedení v prvním poločase díky brance Blechy. Po pauze se jejich vedení zvýšilo díky vlastní brance Lacka a vítězství pečetil z penalty brněnský Řezníček.
bez branek
34' Blecha
62' Lacko (vl)
76' Řezníček (pen)
39' Křivánek
44' Tureček
74' Belaid
41' Ševčík
87' Hlavica
Sestavy
Vejmola – Křišťál, D. Krčík, T. Vlček, T. Svoboda – Selnar (63. Fila), Lacko, Tureček (68. Tall), Křivánek (46. Belaid) – Ritter (79. Peřina), Vedral (79. L. Arroyo).
Na lavičce: Jágrik, Písačka
Trenér: Jan Kameník
Berkovec – Hrabina, Endl, Štěrba, Jan Moravec – Texl (84. Hlavica) – M. Ševčík (79. Ad. Čermák), A. Fousek (27. Hladík), Blecha (84. Štepanovský), Přichystal (79. Nečas) – Jakub Řezníček.
Na lavičce: Šiman, Kohoutek
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Kvítek - Novák, Černoevič • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 593

Komentář

Úvodní pasáž zápasu větší ohrožení ani na jedné straně nepřinesla. K vidění byl vyrovnaný duel, který se odehrával převážně mezi šestnáctkami a oba brankáři neměli v prvních třech desítkách minut důvod předvést obtížnější zákrok.

První gól zápasu tak padl z první vážnější akce. Host z pražské Slavie v dresu Brna Filip Blecha vystřelil zpoza vápna k tyči a brankář Vejmola jeho střelu vůbec nereflektoval – 1:0. Do pauzy pak rozhodčí už jen rozdal tři žluté v krátkém časovém sledu, nic zajímavějšího se ale nestalo.

Domácí reagovali do druhého poločasu střídáním, místo Křivánka šel do hry Belaid. O něco nebezpečnější ale zůstávalo Brno. Za Jihlavu hrozil střídající Belaid, ale mířil mimo branku. Do vedení o dva góly tak šla Zbrojovka. Po křídelní akci se dostal k centru do vápna Přichystal a míč si do vlastní branky nešťastně srazil domácí kapitán Matúš Lacko.

Následně se hra více rozkouskovala střídáními a fauly. Vysočina měla za cíl ještě koncovku zápasu zdramatizovat, ale brankář Berkovec příliš zasahovat nemusel. Naopak Brno odskočilo na pohodlné tři branky, když po faulu Belaida kopal penaltu Jakub Řezníček a bezpečně proměnil.

V závěrečné čtvrthodině už branka nepadla, a tak Brno zapsalo další vítězství, zatímco Jihlava z posledních pěti zápasů vyhrála jen jednou a v neúplném 18. kole jí patří jedenáctá příčka.