12.03.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim a Dukla si rozdělily po bodu za remízu 1:1

Foto: Aleš Vladyka / MFK Chrudim
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi a Dukly si v 18. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rozdělili po bodu za remízu 1:1. Východočeši navázali na předchozí cenný skalp Vlašimi a do zápasu vstoupili dobře, když se po dvaceti minutách hry ujali vedení. To jim však nevydrželo dlouho, za Duklu krátce poté srovnal Červenka, nová posila Pražanů. Ve druhém dějství už gól nepadl a oba týmy si připisují do tabulky bod.
22' Řezníček
23' Červenka
74' Juliš
21' Kovernikov
45' Konan
Sestavy
Floder – Kesner, Donát, Šejvl, Sokol – Vrána (71. Juliš), Průcha, Řezníček, Záviška, Kejř (88. Koželuh) – Firbacher (77. Surmaj).
Na lavičce: Ordelt, Drahoš, Míka, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Rada – Kovernikov, Piroch (20. Konan), Barac, Kulhánek – Peterka, Kim (77. Breda), Souček, Kozel, Buchvaldek (77. Cienciala) – Červenka.
Na lavičce: Reichl, Matoušek, Hrubeš, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Lakomý • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 700

Komentář

Chrudim vstoupila do utkání s Duklou aktivně a ve 14. minutě se mohla poprvé prosadit, Michal Vrána však zamířil jen do míst, kde byl připravený gólman Filip Rada. Aktivita chrudimského celku neměla konce a domácí se tlačili za vedoucí brankou.

Čekat nemuseli dlouho. Ve 22. minutě se ve velkém závaru v šestnáctce Dukly nejlépe zorientoval Jan Řezníček, jehož pohotová dorážka znamenala vedení Východočechů – 1:0. Náskok Chrudimi ale vydržel pouhou minutu. Uspokojení domácí nechali za svoji obranu zaběhnout novou posilu Dukly Marka Červenku, jehož pohotová střela překonala Flodera a skončila v síti – 1:1.

Domácí ani po vyrovnávací brance neztratili drajv a po půlhodině hry diváci mohli vidět tyčku nastřelenou Filipem Firbacherem. Postupem času velké šance a souvislá převaha chrudimského týmu vyprchala a hrát začala také Dukla. 

V sérii velkých šancí neuspěl například Lukáš Buchvaldek, kterého v samostatných únicích vychytal chrudimský Floder či mu branka domácího týmu byla malá, stejně tak z dobré pozice neuspěli Peterek a Cienciala. Další branka již nepadla, Chrudim tak po remíze 1:1 opustila sestupové pozice tabulky F:NL.