19.03.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Vyškov zvítězil nad Varnsdorfem, hosté dohrávali v deseti

Foto: Filip Ježek (mfkvyskov.cz)
Vyškov - Fotbalisté Vyškova zvítězili v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Varnsdorfem 2:0. V prvním poločase otevřel skóre Ackroyd a jednobrankové vedení drželi domácí až do 61. minuty, kdy obdržel červenou kartu Kouřil a z penalty zvýšil Vintr. Varnsdorf promeškal možnost posunout se na třetí místo tabulky, zatímco Vyškov upevnil svou pozici ve středu tabulky.
20' Ackroyd
62' Vintr (pen)
bez branek
65' Ackroyd
75' Moučka
86' Lahodný
45+1' Schön
60' Kouřil
75' Bláha
Sestavy
Kinský – Ilko, Štěpánek, Srubek, Oulehla – Lahodný – Lacík, Moučka (87. Simr), Ackroyd (72. Cabadaj), Klesa (80. Dan Jambor) – O. Vintr (87. Macej).
Na lavičce: Spurný, Matys, Olšanský
Trenér: Rostislav Horáček
A. Richter – Heppner, M. Kubista (34. Zbrožek), Kouřil, M. Richter – Bláha, Žák – Schön (62. Bína), Lauko (46. Velich), Dordić (78. Ondráček) – Rudnytskyy (62. Radosta).
Na lavičce: Vaňák, Kocourek
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Zaoral – Dobrovolný, Dresler • Stadion: Sportovní areál Drnovice •

Komentář

Domácí Vyškov se hnal od prvních minut kupředu. Jihomoravský celek mohl udeřit už v první desetiminutovce, kdy se dostával k zakončení Ackroyd, ale jeho pokus Richter zlikvidoval. Podobně dopadla i akce Vintra ze čtrnácté minuty, když Vintr po dlouhém pasu loboval Richtera, jeho akci navíc zpětně přerušil hlavní rozhodčí, který odpískal mávaný ofsajd.

Necelá pětistovka diváků se dočkala branky až ve dvacáté minutě. Vyškov vytrvale ostřeloval Richtera, až se odražený míč snesl přímo před Joea Ackroyda, jehož technickou ránu nedokázal hostující brankář vytěsnit. Richterovi tak skončila jeho série neprůstřelnosti. Ohrožení pro Kinského se mohlo rýsovat při přímém kopu Lauka, ale obrana Vyškova nedopustila komplikace.

Navýšit vedení Vyškova mohl po půlhodině hry Ondřej Vintr, ale tváří v tvář Richterovi nezvolil ideální zakončení a minul branku Varnsdorfu. Ještě větší šanci spálil v 36. minutě Štěpánek, který si naskočil na Klesův roh, ale jeho pokus Richter vykopl nad branku. Varnsdorf se snažil v závěru poločasu vyprodukovat alespoň nějaké ohrožení pro Kinského, ale obrana Vyškova byla pevně zkonsolidována a udržela Varnsdorf dostatečně daleko od branky Vyškova.

Na začátku druhé půle Vyškov znatelně ubral a hra se více odehrávala na jeho obranné polovině. Ani toho však Varnsdorf nevyužil. A přišel trest. V šedesáté minutě uprchl obraně hostí Ondřej Vintr, jehož ve vápně fauloval Kouřil a viděl zblízka červený kartónek. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil Ondřej Vintr a zvýšil na 2:0.

Vedení Vyškova mohl ještě navýšit agilní Klesa, který se prokličkoval před branku, ale svou levačkou přestřelil. Devět minut před koncem ještě Ondřej Vintr zkoušel pozornost Richtra svou dalekonosnou ranou, ale hostující brankář si s nepříjemným pokusem poradil. Varnsdorf už nestihl vytvořit ofenzivní akci, která by ohrozila Kinského a z Vyškova tak odjíždí bez bodu po porážce 0:2.