19.03.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim získala proti Opavě bod

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim - Fotbalisté Chrudimi v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Opavou 0:0. Domácí si tak v souboji o záchranu připisují bod, na aktuálně čtrnáctý Třinec ztrácejí nyní bodů pět, protože Slezané v souběžně hraném utkání zvítězili nad Prostějovem. Opava se týmům na špici tabulky nepříblížila.
bez branek
bez branek
74' Šejvl
78' Tichai (asistent trenéra)
22' Bílek
35' Janoščín
59' Kadlec
Sestavy
Floder – Kesner, Donát, Šejvl, Sokol (68. Koželuh) – Juliš (90. Drahoš), Jan Řezníček, Průcha, Záviška, Kejř (75. Míka) – Firbacher (75. Surmaj).
Na lavičce: Ordelt, Řezníček, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Digaňa – Žídek, Janoščín, M. Bílek (72. Macháček), Rychlý – Celba, Kadlec (80. Kopečný), Šigut (62. Pikul), Darmovzal, Kramář (62. Šcudla) – Rataj.
Na lavičce: Lasák, Gorčica, Janjuš
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Černý - Horák, Poživil • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1100

Komentář

Souboj Chrudimi s Opavou přinesl v prvním poločase vyrovnanou podívanou bez většího množství šancí na jedné či druhé straně. Za zmínku stojí především zakončení Darmovzala a zákrok Jiřího Flodera, na straně Chrudimi pro změnu vystrašil opavské fanoušky Jan Záviška, po jehož střele ještě nepřesně dorážel Pavel Sokol.

Poločasový výsledek 0:0 a opatrná hra obou soupeřů pokračovala i po přestávce. A tak šance přicházely zejména po chybách jednotlivých hráčů. Jednu takovou předvedl Martin Šejvl, jenž nepřesným odkopem daroval šanci opavskému Kramářovi, kterého ale skvěle vychytal gólman Jiří Floder. 

V největší šanci Chrudimi se ocitl Marek Kejř, který parádní ranou zpoza šestnáctky jen o kousek minul šibenici opavské branky. Další vzrušení přišlo před chrudimskou brankou přišlo poté, co Martin Šejvl nedovoleně zastavil v souboji posledního hráče soupeře a od rozhodčího za zákrok okamžitě obdržel červenou kartu. Domácí tak podruhé za sebou dohráli utkání v deseti, tlak Opavy však přežili a rozešli se se Slezany výsledkem 0:0.

Ztráta na nesestupovou příčku se ale pro Chrudim zvýšila na pět bodů.