19.03.2022 | Jan Prošek | Zápas

Třinec zapsal v boji o záchranu druhé vítězství v řadě

Foto: 1skprostejov.cz
Třinec - Fotbalisté Třince v 19. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Prostějovem vysoko 4:0. První poločas branku nepřinesl, ve druhém se ale během jedenácti minut domácí radovali ze tří branek. Nejdříve se prosadil Dedič, na kterého o chvíli později navázal Omasta a třetí branka padla po zásahu hostujícího Schaffartzika. V závěru ještě přidal čtvrtou branku Petráň. Třinec je čtrnáctý s náskokem pěti bodů na sestupující Chrudim.
64' Dedič
69' Omasta
74' Schaffartzik (vl)
85' Petráň
bez branek
57' Kania
71' Machuča
79' Bolf
10' Bialek
61' Koudelka
Sestavy
Hasalík – Bolf (80. Hýbl), T. Ba, Foltyn, Javůrek – Habusta, Machuča (84. Weber) – Omasta, Nešický (67. Bedecs), Kania – Dedič (84. Petráň).
Na lavičce: Paleček, Szewieczek, Buneš
Trenér: Martin Zbončák
Nemrava – Urbanec, Schaffartzik, Schuster, Zapletal – Bialek (69. Kopřiva), Jiráček – Bartolomeu (69. Hönig), Koudelka, Kušej (69. Stříž) – Píchal (43. Amobi).
Na lavičce: Bárta, Machynek, Zukal
Trenér: Daniel Šmejkal
Rozhodčí: Křepský - Vyhnanovský, Černoevič • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 385

Komentář

První výraznější šanci v zápase měl po čtvrthodině hry hostující celek. Ze střední vzdálenosti zakončoval po rychlé akci Jiráček. Jeho tvrdou ránu vytáhl gólman Hasalík nad branku. Zbytek poločasu byl hodně bojovný a fanoušci na výraznější šanci čekali marně. 

Druhý poločas patřil domácím fotbalistům. V 55. minutě po kombinaci Omasty a Bolfa míč v brance ještě neskončil. Skórovat se domácím podařilo o devět minut později. Po centru z pravé strany připravil Nešický střeleckou pozici pro Reného Dediče, jehož dobře načasovaná rána skončila v brance. Bleskově přidali hráči Třince další branku. Z pravé strany prudkou střelou skóroval Tomáš Omasta. Obě trefily dělilo pět minut. 

V pohodě hrající Třinec vstřelil další branku v 75. minutě. Javůrek rozehrával od rohového praporku a balon si do vlastní branky srazil Michal Zapletal. Bezmála čtyři stovky diváků si gól mohly zakřičet ještě jednou, pět minut před koncem prostřelil brankáře Michal Petráň. V závěru zápasu měli hráči Prostějova ještě dvě šance, ale brankáře Třince prostřelit nedokázali.  Třinec vyhrál na své půdě 4:0.