20.03.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim otočila duel s Jihlavou a vrátila se na druhé místo

Foto: Veronika Hejnová
Vlašim - V závěrečném souboji 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se sice ve Vlašimi dostala Jihlava do brzkého vedení, zbytek duelu ale patřil domácímu favoritovi. Vlašimští zásluhou dvou branek Zlatohlávka a trefě Suchana v rozmezí 28. minuty otočili stav na 3:1 a díky tříbodovému zisku se vrátili před Líšeň na druhé místo tabulky.
11' Zlatohlávek
32' Zlatohlávek
40' Suchan
10' Krčík
84' Icha
90+3' Kneifel
44' Vlček
57' Fila
90' Selnar
90+3' Křišťál
Sestavy
Vágner – Hošek, Broukal, Breda, Svoboda – Suchan (90. Zinhasović), Křišťan, Icha (86. Lehoczki), Rigo (90. Krunert) – Zlatohlávek (58. Kneifel), Jurásek (58. Solomon).
Na lavičce: Řehák, Douděra
Trenér: Martin Hyský
Vejmola – Svoboda, Krčík, Vlček, Písačka (64. Arroyo) – Fila (60. Belaid), Ritter, Lacko (60. Selnar), Tureček (71. Tall) – Křivánek (64. Křišťál), Zoubele.
Na lavičce: Jágrik, Christodoulou
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Dorušák – Líkař, Žurovec • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 490

Komentář

Utkání 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo ve svém začátku vyrovnanou partii, kterou po deseti minutách přinesla první branku. Po rohovém kopu zmrazil domácí tribuny přesnou hlavičkou Dávid Krčík - 0:1. Z těsného náskoku se však jihlavští neradovali dlouho. Po rozehrávce se dopustili hosté faulu a po přímém kopu si našel odražený míč Tomáš Zlatohlávek - 1:1. Zajímavý duel pokračoval dále ve vyrovnaném tempu, kdy oba celky podávaly sympatický výkon. 

Nakonec se však přeci jen misky vah začaly přelévat na stranu domácího výběru. Ve 32. minutě vystřelil Jurásek, ale jeho střelu ještě Vejmola dokázal vyrazit. Míč se však dostal opět k nohám Tomáše Zlatohlávka, který poslal míč do sítě - 2:1. Ještě do poločasové přestávky podtrhl domácí pohodu brankou Jan Suchan - 3:1.

Do druhé půle tedy vstupovali vlašimští hráči s jasným cílem, kterým bylo dohrát utkání do vítězného konce a nepřipustit komplikace. To se celkem dařilo. Hra se sice přelévala mezi vápny, ale šancí bylo ve druhém poločase jako šafránu. Až v poslední desetiminutovce se ve Vlašimi děly věci. Nejprve Rigo zazvonil na hostující břevno a poté na druhé straně musel Vágner rychle ke své tyči proti zakončení Selnara.

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat Solomon John, který po rohovém kopu číhal na zadní tyči a svou hlavičkou překonal Vejmolu, ale toho ještě zastoupil na brankové čáře jeden z obránců. V nastaveném čase se ještě udělovaly červené karty pro domácího Kneifela a hostujícího Křišťála.

Vlašim nakonec dokázala porazit Jihlavu 3:1 a díky zisku tří bodů se vrátila na druhé místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.