04.04.2022 | Martin Hruzík | Hráč měsíce

Hráč měsíce Dordić: Ve Varnsdorfu je vždy úžasná parta, sedí mi i trenér Drsek

Foto: fkvarnsdorf.cz
Praha – V létě měl posílit České Budějovice, nakonec ale Bojan Dordić zakotvil ve Varnsdorfu, ve kterém se dostal do dobré střelecké formy, když nastřílel třetinu branek severočeského celku. Když se pak navíc ve dvou úvodních jarních kolech srbský fotbalista s bosenským pasem prosadil hned třikrát, řekl si o trofej pro hráče měsíce. "Za ocenění jsem velmi rád, protože druhou nejvyšší českou soutěž hodně respektuji a vím, že ji hraje hodně kvalitních fotbalistů," říká sedmadvacetiletý záložník se zkušenostmi například z Táborska, Liberce či Opavy.

Poprvé jste se v Česku objevil už před sedmi lety. Prošel jste několika kluby, leč loni jste zakotvil v Bosně...
Jak říkáte, do Česka jsem přišel před sedmi lety, kdy jsem trénoval s Meteorem Praha. Po měsíci se na mne přijel podívat pan Vlastimil Gabriel z Varnsdorfu a hned po zápase mi říkal, že mě chce do svého týmu. Tak začala má profesionální fotbalová kariéra, jelikož fotbal jsem začal hrát až v 16 letech a do 20 jsem hrál s kámošema takovou soutěž na úrovni zdejšího krajského přeboru️. V Bosně jsem přišel do týmu na poslední dva měsíce sezóny a trenér mi hned řekl, ať moc nepočítám, že bych právě díky délce kontraktu pravidelně hrával. Ale já byl rád, že alespoň mohu s někým trénovat a připravovat se na léto.

To se vám podařilo, ovšem cesta do Varnsdorfu nebyla úplně přímá...
Během něj jsem se dostal na zkoušku do Budějovic a deset dní mi tvrdili, že už je to domluveno a že zůstanu. Jenže přes noc bylo vše jinak a přišli jiní hráči. Hodně mě to mrzelo, protože jsem se tam cítil dobře, líbilo se mi, jak to v Dynamu funguje, a hlavně mě bavily tréninky pod trenérem Horejšem. Následně jsem začal trénovat s FK Přepeře, kde mi majitel klubu hodně pomáhá a jsem mu za všechno vděčný. Připravoval jsem se s týmem a čekal, jestli se něco objeví a co vlastně bude dál. Nakonec zavolal pan Gabriel z Varnsdorfu s tím, jestli je možné, abych tam dojel. Na nic jsem nečekal a říkal si, že ukážu, že mám na to hrát profesionální ligu, ať už v Česku, nebo v cizině. Už po příjezdu jsem měl radost z kluků v kabině, protože ve Varnsdorfu je vždycky úžasná parta, a také musím pochválit trenéra Pavla Drska, který mi sedí profesionálně i lidsky.

Naskočil jste do devatenácti zápasů a dal deset branek, celkově třetinu gólů Varnsdorfu. Těší vás to?
Určitě jsem spokojen, ale já se spíše držím toho, že vždycky od sebe očekávám ještě více. Navíc to není jen o mně, leč stojí za tím celý tým. Všichni jdeme na maximum a makáme jeden za druhého.

Když to nevyšlo v létě, nepřišly nějaké nabídky po tom dobrém podzimu?
Nějaké kontakty proběhly, ovšem já si s tím hlavu příliš nelámal. Nakonec jsem rád, že jsem zůstal a doufám, že pomůžu týmu k nejlepšímu možnému umístění. Co bude dál, budu řešit až v létě.

Povedl se vám rovněž vstup do jarní části. Ve třech zápasech jste se třikrát prosadil a získal tak cenu pro hráče měsíce. Co na to říkáte?
Za ocenění jsem velmi rád, protože druhou nejvyšší českou soutěž hodně respektuji a vím, že ji hraje hodně kvalitních fotbalistů.

Poslední dvě utkání vám však nevyšla. Nezískali jste ani bod a navíc jste se ani střelecky neprosadili. Čím to?
Utkání ve Vyškově nám jednoznačné nevyšlo a domácí zaslouženě vyhráli. Prohra mě mrzí kvůli bodům i trenérovi, protože kdybychom zápas zvládli za 3 body, tak dle mého trenér Drsek získá cenu pro trenéra měsíce, což by si za odvedenou práci skutečně zasloužil. Ve Vlašimi to bylo úplně jiné utkání a klidně jsme mohli vyhrát jednobrankovým rozdílem my, leč štěstíčko se přiklonilo na stranu domácích, kteří jen potvrdili svou dobrou práci. Před námi je však ještě 10 zápasů a já věřím, že s Varnsdorfem to budou mít soupeři hodně těžké a nakonec zabojujeme o přední příčky.

Hrajete v záloze, ale někdy také v útoku. Který post vám vyhovuje nejvíce?
Já v podstatě vždy hrávám jako záložník a je mi jedno, jestli zprava, nebo zleva.

Ve fotbale už máte něco za sebou, máte však ještě nějaký sen?
Jelikož jsem začal hrát až v 16 letech a profesionálně ve 20, tak toho zase tolik za sebou nemám, ale rozhodně mám své cíle. Chtěl bych si zahrát Ligu mistrů nebo jinou evropskou pohárovou soutěž. Udělám pro to vše, co je v mé moci.