06.04.2022 | Tomáš Reiner | Zápas

Příbram porazila Ústí nad Labem a po třech zápasech vyhrála

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami zvítězili v dohrávce 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Ústím nad Labem 2:0 a po třech zápasech se dočkali výhry. Příbramské výhře položil základy v 28. minutě Vilotič, který se trefil potřetí v této sezoně. Ve druhém dějství přidal druhý pojišťující gól domácích Wágner, který se naopak prosadil po návratu vůbec poprvé. Ústí nad Labem prohrálo ve třetím z posledních čtyř zápasů.
28' Vilotič
70' Wágner
bez branek
32' Vilotič
85' Soldát
41' Kabancov
46' Čičovský
84' Krobot
Sestavy
Melichar – Kvída, Halinský, Fišl, Vilotić – T. Pilík (71. Hájek), M. Čermák, Vávra (60. Gembický), D. Procházka (71. E. Antwi) – Novotný (60. Soldát), Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Petrák, Vokřínek
Trenér: Marek Nikl
J. Plachý – Švanda, Kabancov, Čítek, Kurka – Emmer (66. Gonzalez), Gedeon, Miskovič, Jiránek – Čičovský (53. Tymošenko), Krobot.
Na lavičce: Němec, Havrda, Strada, Uličný, Pražák
Trenér: David Jarolím
Rozhodčí: Orel – Vlček, Arnošt • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 721

Komentář

Úvod utkání byl z obou stran hodně opatrný a jedinou šanci přinesla hlavička Stefana Vilotiće, který poslal míč po přetaženém centru z pravé strany po necelé čtvrt hodině hry z levé strany šestnáctky vedle vzdálenější pravé tyče hostující brány.

Poté nebyla k vidění dlouho žádná šance, jako blesk z čistého nebe ale udeřil právě obránce Příbrami. Stefan Vilotić si naběhl v 28. minutě na kolmou přihrávku od Stanislava Vávry a přízemní střelou z levé strany šestnáctky nachytal hostujícího brankáře střelou na přední tyč.

Vstřelený gól domácí hráče pořádně nakopl a poté se hrálo pouze na jednu bránu. Ondřej Novotný ale mířil z blízkosti pouze do Jana Plachého, který dokázal míč na brankové čáře zachytit, zatímco Tomáš Wágner hlavičkoval po centru z pravého křídla těsně nad.

Po přestávce mohl pojistit vedení domácí Příbrami Denis Halinský, jenže hlavičkoval těsně nad bránu a vzápětí mohl přijít z ničeho nic trest v podobě vyrovnání. Jednalo se o jedinou brankovou příležitost hostí v zápase a k tomu hodně kuriózní. Josef Švanda to udělal na pravém křídle hodně chytře, protože si všiml, že je domácí brankář více z brány a úmyslně se ho pokusil překonat dlouhým nákopem, který se snášel pod břevno. Martin Melichar ale předvedl volejbalový zákrok a po jeho plácnutí do míče mu pomohl obránce.

Kuriózní okamžik byl pro Příbram budíkem a dvacet minut před koncem zápasu pojistil vedení klubu z hornického města po nádherné akci až "do kuchyně" Tomáš Wágner, který vstřelil po návratu svůj první gól v letošní sezóně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Utkání už se poté pouze dohrávalo. Ještě jednu šanci měl střídající Emmanuel Antwi, který si naběhl na krásný pas za obranu a pokusil se přehodit ústeckého brankáře. Ke zklamání domácího publika marně, vzhledem k výsledku ale netrvalo dlouho. Příbram porazila Ústí nad Labem 2:0.