06.04.2022 | Radim Sochor | Zápas

Jihlava vyloupila Julisku, obránce Krčík znovu skóroval

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Jihlavy v rámci dohrávky 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili venku Duklu 2:1 a po dvou nezdarech se radovali z výhry. Hosty poslal do vedení Krčík, který se na jaře prosadil už počtvrté. Domácí sice následně vyrovnali z kopaček novice Červenky, ale na následný gól Peřiny už odpověď nenašli.
26' Červenka
23' Krčík
31' Peřina
65' Piroch
75' Habovda
87' Barac
90+4' Kulhánek
77' Křišťál
81' Ritter
Sestavy
F. Rada – Ruml (38. Kovernikov), Kulhánek, Konan (46. Piroch), Barac, David Kozel (67. Cienciala), Kim, Buchvaldek (67. Hrubeš), D. Breda (74. Pázler), Habovda, Červenka.
Na lavičce: Reichl, Peterka
Trenér: Bohuslav Pilný
Jágrik – D. Krčík, Belaid (88. Písačka), Křišťál, Peřina (63. L. Arroyo), Tureček, T. Svoboda, Zoubele (76. Vedral), T. Vlček, Křivánek (63. Selnar), Ritter.
Na lavičce: Vejmola, Fila, Tall
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Opočenský – Vyhnanovský, Matoušek • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 491

Komentář

Jihlava jela na stadion Dukly jako papírový outsider, naposledy zde vyhrála před šesti lety. Pražané navíc byli v laufu, když v minulém kole porazili silnou Líšeň 4:2. Hosté ale na Duklu vlétli ve velkém stylu, od začátku zápasu jasně diktovali tempo hry a dostali se do vedení ve třiadvacáté minutě, kdy Zoubele pálil do tyče a Dávid Krčík dorazil míč do branky. Jihlavský obránce se za poslední čtyři utkání dokázal prosadit už počtvrté.

Domácím se tři minuty nato podařilo srovnat, přesnou střelou na zadní tyč se prezentoval Marek Červenka. Nerozhodný stav na Julisce nicméně nebyl k vidění dlouho, v jednatřicáté minutě strhl vedení zpět na stranu Jihlavy Jaroslav Peřina, a to přesnou střelou na přední tyčku.

Dukla si nemohla vypracovat tlak, aby zvládla ohrozit branku soupeře. V 59. minutě byl blízko ke srovnání Breda, ale jeho střela z hranice velkého vápna prolétla jen těsně vedle branky.

V závěru zápasu se podařilo domácím po rohovém kopu dostat míč do sítě, odpískán byl ale těsný ofsajd. Více se toho v zápasu nestalo. Jihlava tak bude mít spokojenou cestu domů, kde 9. dubna přivítá Třinec. Dukla bude hrát v Příbrami.