08.04.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsko remizovalo po divoké pasáži 2:2 s Opavou

Foto: Petr Widenka / sfc.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska remizovali v páteční předehrávce 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:2 s Opavou. Všechny branky padly během divokého závěru úvodního poločasu. Domácí poslal do vedení ve 32. minutě Muhamed Tijani, dvěma góly v rozmezí pěti minut ale otočil výsledek na stranu Slezského FC Denis Darmovzal. Krátce před pauzou vyrovnal kapitán Jihočechů Jakub Navrátil. Po změně stran už se skóre neměnilo. Oba týmy si tak rozdělily po bodu. Opava se díky němu posunula na čtvrtou pozici před rezervu pražské Sparty. Táborsko zůstalo deváté.
32' Tijani
45+2' Navrátil
33' Darmovzal
38' Darmovzal
42' Liepa
43' Navrátil
51' Holiš
68' Mezera
87' Mach
72' Janoščín
80' Kopečný
90+2' Darmovzal
Sestavy
Janáček – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Holiš, Javorek – Vozihnoj (90. Šplíchal), Liepa (61. Mach, 90. Robakidze), Kosek (68. Provazník) – Muhamed Tijani.
Na lavičce: Zadražil, Rydval, Krch
Trenér: Sergejs Golubevs
Digaňa – Celba, Žídek, Janoščín, Kadlec – Didiba (78. Macháček), Rychlý – Šigut (78. Pikul), Darmovzal, Helešic (65. Kopečný) – Rataj.
Na lavičce: Lasák, Helebrand, Bílek, Janjuš
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Dorušák – Líkař, Matoušek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 420

Komentář

Utkání mezi Táborskem a Opavou začalo bez výraznějších šancí a na první kloudnou střelu čekali diváci až do 26. minuty, kdy pálil do opavského brankáře Tijani. Vzápětí však oba týmy rozehrály čtyřgólovou podívanou, kterou přerušila až přestávka.

Po půlhodině už se fanoušci přestali nudit a viděli dvě gólové akce za sebou. Táborsko skórovalo po rohovém kopu, kdy Holiš přiťukl hlavou Muhamedu Tijanimu. Útočník Táborska propálil vše před sebou a poslal domácí do vedení. Opavě tak skončila série čtyř zápasů, v nichž neinkasovala. Táborští se ovšem radovali z náskoku jen několik sekund. Rychlou akci Opavy zakončil prudkou střelou Denis Darmovzal.

Opava během několika minut dokonala obrat. Hosté vybojovali před vápnem standardku, kterou zakončoval střelec první branky Denis Darmovzal. Do míče se opřel pravou nohou a balon zakroucený přes zeď skončil u Janáčkovy tyče.

Mužstva šla do kabin přece jen za nerozhodného stavu. Domácí vybojovali u pravé čáry standardní situaci, kterou dotáhli k vyrovnání. Na vysoký míč si naskočil kapitán Táborska Jakub Navrátil a přesnou hlavičkou srovnal na poločasových 2:2.

Druhý poločas začal podobně jako ten první. Týmy si vyloženou šanci nevypracovaly a gólová exploze ze závěru poločasu byla tatam. Z tohoto scénáře vybočila situace z 67. minuty, kdy Táborsko vybojovalo standardku jen několik metrů před vápnem. Nadějnou pozici se snažil využít Holiš, jenže ránu napálil jen do opavské zdi.

V závěru utkání mohly rozhodnout o výhře oba týmy. V 81. minutě nastal po rohovém kopu zmatek v opavské šestnáctce. Nejprve se domácí dožadovali penalty po Provazníkově pádu, poté pálil nebezpečně Plachý. Gólman Digaňa však předvedl kvalitní zákrok. Na druhé straně se ukázal i Janáček, který vyrazil prudkou střelu k tyči. Táborsko tak remizovalo s Opavou 2:2.