09.04.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Vysočina po boji remizovala s Třincem bez branek

Foto: fotbaltrinec.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma remizovali s Třincem 0:0. Fotbalisté obou týmů šli do vzájemného souboje po předchozím vítězství, jenže utkání sedlo výrazně lépe Vysočině. Ta od začátku diktovala tempo hry, jenže třinecká defenziva s jistým Lukášem Hasalíkem vybojovala bezbrankovou remízu.
bez branek
bez branek
50' Písačka
89' Belaid
60' Habusta
77' Javůrek
Sestavy
Vejmola – Křišťál, T. Vlček, D. Krčík, Písačka – Tureček (71. Tall), Lacko – Křivánek (59. Selnar), Ritter (80. Fila), Peřina (59. Belaid) – Zoubele (80. Vedral).
Na lavičce: Jágrik, Svoboda
Trenér: Jan Kameník
Hasalík – Bolf (89. Szewieczek), Foltyn, T. Ba, Javůrek – Omasta, Machuča (83. Nešický), Habusta (83. Bedecs), Kania (90+3. Hýbl) – Juřena (89. Petráň), Dedič.
Na lavičce: Paleček, Weber
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Batík - Mikeska, Pospíšil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 386

Komentář

Bitvu dvou blízkých soupeřů ze spodní poloviny tabulky začali aktivněji domácí, ale Turečkovu střelu i následný pokus Písačky dokázal hostující brankář Hasalík pokrýt. Vysočina pokračovala v ofenzivní aktivitě, leč výraznější šance nepřicházely a do šaten se šlo za nerozhodného stavu.

Jihlavští byli lepším týmem i po přestávce, což přineslo další zajímavé pokusy. V 55. minutě se v obrovské šanci ocitl osamocený Ritter, ale z penaltového puntíku pouze přestřelil! V ofenzivním tlaku pomohla domácímu týmu také střídání, zatímco Třinec pokračoval v pasivním výkonu.

Svěřenci Jana Kameníka však nedokázali svou optickou převahu zužitkovat, ačkoliv měli k dispozici několik standardek i přímých kopů. Třinec tak i přes bezzubý výkon slaví cennou remízu, díky které si z Jihlavy odváží bod po více než deseti letech.