09.04.2022 | Roman Zajíček | Zápas

Chrudim v boji o záchranu zapsala bod na horké půdě v Líšni

Foto: sklisen.com
Brno - Fotbalisté Líšně ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Chrudimí 0:0. Domácí bojující o umístění mezi třemi nejlepšími proti předposledními celku tabulky gól nevstřelili, a tak si Chrudim v boji o záchranu zapsala důležitý bod.
bez branek
bez branek
61' Černín
87' Toutou Mpondo
61' Kejř
68' Záviška
Sestavy
Veselý – Pašek, Jeřábek, O. Ševčík, Lutonský – Černín – Bednář (46. Šumbera), Málek, Matocha, Machalík (62. Krška) – Zikl (62. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Marek, Otrísal, Minařík, Ulbrich
Trenér: Leoš Kalvoda
Floder – Kesner, Donát, Míka, Sokol (90+2. Drahoš) – Jan Řezníček, Průcha, Vrána, Kejř (82. Šejvl), Záviška – Juliš (66. Firbacher).
Na lavičce: Ordelt, Koželuh, Řezníček, Šplíchal
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Proske - Kotík, Arnošt • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 518

Komentář

První poločas zápasu mezi třetí Líšní a předposlední Chrudimí příliš fotbalové krásy nenabídl. Mírnou územní převahu měli možná překvapivě hosté, kteří se snažili tvořit hru a vytvářet si šance. Do té první se dostal po centru Kesnera ve 25. minutě Záviška, jeho teč ale šla těsně mimo. Ve 31. minutě se osmělila také brněnská družina, byl to konkrétně Málek, jehož tvrdý projektil Floder vyrazil pouze na hlavičku Bednáře, od jehož hlavy šel míč na horní síť. 

Ve 35. minutě mohla Chrudim udeřit po šanci Vrány, jenž si počkal na chybu v rozehrávce domácích a z hranice penaltového puntíku o kousek minul pravou Veselého tyč. Více se v prvním dějství nestalo, krom toho, že buď chvíli hustě pršelo, nebo vzápětí svítilo sluníčko.  

Aprílové počasí pokračovalo i ve druhém poločase, bohužel obraz hry se moc nezměnil. Hra domácích krkolomná, soupeř pečlivě bránící a spoléhající na brejky. Jeden z nich málem využil Záviška, jemu ale těsně ukopl míč Jeřábek. Na druhé straně pálil ostrými střídající Šumbera, jeho rána měla jít do šibenice, nakonec šla kousíček vedle. Pak už se jen bojovalo, faulovalo, zdržovalo a 518 diváků další velké šance nevidělo.  

Líšeň zkusila v závěru zatlačit soupeře, ale v nervózní koncovce si Chrudim bod pohlídala a v boji o záchranu tak ještě rozhodně neřekla poslední slovo. To pro domácí je remíza jistojistě ztrátou, papírové předpoklady dnes rozhodně nepotvrdili.