09.04.2022 | Jan Prošek | Zápas

Prostějov otočil utkání s Vlašimí

Foto: 1skprostejov.cz
Prostějov - Fotbalisté Prostějova ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Vlašimí 3:2. V utkání plném zvratů šli do vedení nejprve domácí díky Kušejovi. Hosté ovšem po přestávce dvakrát udeřili. To ovšem nebyl konec, v závěrečné čtvrthodince Prostějov zvrátil průběh utkání zpět na svou stranu a připisuje si do tabulky tři body.
25' Kušej
79' Amobi
85' Bartolomeu
61' Zlatohlávek
67' Suchan
27' Urbanec
81' Kušej
15' Suchan
81' Hošek
Sestavy
Bárta – Zapletal, Schaffartzik, Zukal, Urbanec – Kušej, Omale, Jiráček (67. Kopřiva), Hönig (65. Amobi) – Bartolomeu, Koudelka (88. Bialek).
Na lavičce: Nemrava, Bažant, Klimeš
Trenér: Daniel Šmejkal
Vágner – Křišťan, V. Svoboda, Jurásek – Lehoczki, Zinhasović (88. Toula), Broukal (88. Icha), Hošek, Rigo (57. Gning) – Suchan, Zlatohlávek (71. Solomon).
Na lavičce: Řehák, Douděra, Krunert
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Zaoral - Dobrovolný, Dresler • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 430

Komentář

Oba týmy týmy z kraje zápasu měly možnost rohového kopu, ale ani jeden nevedl k výraznější šanci. Hostující fotbalisté vstoupili do zápasu aktivněji, ale své příležitosti neproměnili. Jako první se v pětadvacáté minutě prosadil po akci po pravé straně, míč do branky poslal Vasil Kušej, odchovanec Ústí nad Labem. Prostějov mohl v závěru poločasu přidat další branku, ale Zapletal nedokázal překonat brankáře Vágnera. 

Vlašimští fotbalisté se dokázali prosadit až po hodině hry, v šedesáté druhé minutě se trefil Tomáš Zlatohlávek. Hostující hráči výrazně zvýšili aktivitu a propracovali se k další brance, gólmana Prostějova překonal Jan Suchan. 

Více než čtyři stovky fanoušků mohly slavit vyrovnávací branku ve 78. minutě, když se prosadil střídající Ifechukwu Okewukwu Amobi. Naději Vlašimským na bodový zisk vzal pět minut před koncem Robert Bartolomeu.

V první minutě nastavení měli hosté obrovskou šanci, balon dokonce dostali do branky, ale gól nebyl pro ofsajd uznaný. Vlašimi nepomohl ani závěrečný tlak, a na půdě Prostějova prohrála 2:3.