09.04.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Příbram doma vedla, Dukle ale podlehla 2:3

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Fotbalisté Příbrami ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli Dukle 2:3. Domácí šli rychle do vedení díky Gembickému. Jenže krátce před poločasem srovnal hostující Kim. Stejný hráč udeřil šest minut po začátku druhé půle a vedení Pražanů zvýšil Peterka. Za Příbram snižoval Vilotić.
6' Gembický
66' Vilotič
39' Seung Bin
51' Seung Bin
61' Peterka
15' Fišl
54' Vilotič
59' Tregler
74' Buchvaldek
86' Cienciala
90' Souček
Sestavy
Melichar – Fišl, Vilotić, T. Pilík (62. Petrák), Wágner – M. Čermák, Kvída (73. D. Procházka), Tregler, Hájek (46. Halinský) – Gembický, Novotný (73. E. Antwi).
Na lavičce: Smrkovský, Majid, Vokřínek
Trenér: Marek Nikl
F. Rada – Kovernikov (89. Konan), Piroch, J. Peterka, Habovda – Šebrle (70. Červenka), Kim, D. Souček, Kulhánek – David Kozel (81. Cienciala), Buchvaldek (81. D. Breda).
Na lavičce: Reichl, Ruml, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Křepský - Leška, Pochylý • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 528

Komentář

Středočeši vstoupili do domácího zápasu skvěle. Defenziva Dukly v šesté minutě zaváhala, což dokázal potrestat Dominik Gembický, který při svém úniku zakončil do horní části branky. Hosté vzápětí převzali iniciativu, byli opticky lepším týmem, ale Kovernikovu hlavičku na zadní tyči dokázal domácí brankář pokrýt.

Rozkouskovaný průběh mohl vyšperkovat přímý kop Příbrami, který však letěl jen těsně nad branku. Celek z pražské Julisky znovu přidal na tempu a byl tentokrát odměněn, když Seung-Bin Kim využil brejk střelou k přední tyči. V závěru poločasu se do zajímavé šance protlačil Gembický, ale brankář Rada udržel nerozhodný stav první půle až do přestávky. 

Vstup do druhého poločasu vyšel pro změnu lépe Dukle, jejíž obrat dokonal druhým gólem Seung-Bin Kim. Korejský střelec hostů dorážel povedenou střelu Součka, načež se po deseti minutách radoval s týmem potřetí. Tentokrát se po rohovém kopu ujala hlavička Jana Peterky.  

Dvoubrankový náskok však trval jen pár minut, protože Stefan Vilotič si ve vápně našel centrovaný míč a přesnou hlavičkou snížil. Středočechům se však nepodařilo vytvořit vytrvalý tlak, tudíž hosté náskok úspěšně ubránili a do Prahy si vezou výhru 3:2.