10.04.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Rezerva Sparty hattrickem Minčeva po přestávce otočila zápas s Vyškovem

Foto: sparta.cz
Praha – Fotbalisté B-týmu Sparty Praha zvítězili po obratu ve 22. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Vyškovem 4:1. Hosté sice na Strahově po půlhodině vedli díky brance Oulehly. Na straně Letenských ale třikrát v rozmezí prvních deseti minut druhé půle skóroval bulharský záložník či útočník Martin Minčev. Nejprve krátce po výkopu srovnal, poté střelou přes obránce změnil i remízový stav. Hattrick dovršil zakončením z poloviny hřiště, když využil postavení brankáře Hanáků. Čtvrtý gól Sparty přidal v závěru stoper Večerka. Vyškov dohrával v deseti bez vyloučeného Lacíka.
46' Minčev
49' Minčev
55' Minčev
81' Večerka
33' Oulehla
bez karet
68' Lahodný
80' Lacík
Sestavy
Tůma – A. Gabriel, Gelašvili, Večerka, Polidar – Šilhart (38. Pudhorocký), F. Souček (85. Šimáček), Jonáš (71. Okeke), Ryneš – Minčev (85. Dao), Juliš (71. Turyna)
Na lavičce: Nalezinek, Žížala
Trenér: Michal Horňák
Spurný – Oulehla, Harušťák, Matys, Olšanský – Lahodný, Lacík – Cabadaj (59. Ackroyd), M. Sedlák (59. Moučka), Dan Jambor (71. Kanakimana) – O. Vintr (85. Lual)
Na lavičce: Kinský, Ilko, Štěpánek
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Raplík – Hurych, Hádek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 243

Komentář

K prvním výraznějším šancím se dostali sparťané, leč pokusy Ryneše, Juliše a Polidara z hranice vápna mířily jen vedle pravé tyče. Sparta i v dalších minutách více držela míč, zatímco Vyškov hrozil z brejků. Po půlhodině zahrozil z nenápadné akce Vintr, kterého vychytal Tůma, na druhé straně Minčev ve velké šanci jen přestřelil.

O pár minut později si Moravané vybojovali roh, při němž zůstal na zadní tyči nehlídaný Jiří Oulehla a z těžké pozice otevřel skóre. V závěru poločasu se vytáhl pro změnu Spurný, když zlikvidoval přímý kop a poradil si i s nebezpečnou Polidarovou střelou ze strany velkého vápna.

Sněhovou přeháňku vystřídalo sluníčko, což lze říct také o výkonu Sparty. Už v první minutě druhé půle stál na konci pěkné akce na jeden dotek Martin Minčev, jehož rána zaplula k tyči. O tři minuty později Souček našel svého bulharského parťáka parádním centrem a Martin Minčev druhým gólem dokonal sparťanský obrat.

Na časomíře běžela 55. minuta, kdy se k míči dostal znovu Martin Minčev a pozorně si všiml špatného postavení brankáře Spurného, kterého nachytal střelou z poloviny hřiště! Originální završení hattricku však Vyškov nezlomilo. Cabadaj nejprve pálil mimo, zatímco Jamborova dorážka s gólovými nadějemi nevyšla.

Zleva se následně prosmýkl až do vápna aktivní Lacík, jehož prudkou ránu vytáhl Tůma nad břevno. Vyškov se i nadále nevzdával a mohl snížit, jenže to by Kanakimana musel trefit na zadní tyči prázdnou branku, a ne skluzujícího Polidara na brankové čáře.

O tři minuty později bylo hotovo. Lacík zatáhl unikajícího Pudhorockého, za což viděl červenou kartu. Krásně sehranou standardku Sparty v podání Součka s Rynešem pak završil po přihrávce druhého jmenovaného Dalibor Večerka z malého vápna. A když Lahodný orazítkoval pouze břevno, stav 4:1 ve prospěch sparťanů byl konečný.