13.04.2022 | Kryštof Severa | Zápas

Brno přehrálo trápící se Ústí nad Labem a zvýšilo náskok na čele tabulky

Foto: fczbrno.cz
Brno - Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY došlo na souboj týmů, které se nacházejí na opačných pólech tabulky. Vedoucí Brno totiž narazilo na trápící se Ústí nad Labem, které přehrálo 2:1. O osudu zápasu rozhodla koncovka prvního poločasu, během tří minut se prosadili Adam Fousek a Jakub Přichystal. I když se Severočeši trochu zvedli, dokázali v 77. minutě jen snížit trefou Ladislava Krobota. Domácí celek tak má na čele druhé nejvyšší soutěže náskok čtrnácti bodů před Vlašimí.
41' Fousek
44' Přichystal
77' Krobot
22' Čermák
61' Hrabina
70' Miskovič
90+2' Čítek
Sestavy
Berkovec – Hrabina (73. Jan Moravec), Štěrba, Jakub Šural, Bariš – Ad. Čermák – A. Fousek (46. Blecha), M. Ševčík (55. Hladík) – Nečas (90. Endl), Jakub Řezníček, Přichystal (55. Kohoutek)
Na lavičce: Šiman, Štěpanovský
Trenér: Richard Dostálek
D. Němec – Uličný, Čítek, Brak, Švanda – Miskovič, Tymošenko, Gedeon (68. Kurka), Emmer (65. Strada) – Jiránek (76. A. Černý), Gonzalez (65. Krobot)
Na lavičce: Plachý, Pražák
Trenér: David Jarolím
Rozhodčí: Radina – Pečenka, Kotalík • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2523

Komentář

Zbrojovka vstoupila do utkání dobře a hned ve druhé minutě musel zasahovat hostující brankář proti nepříjemnému centru. O poznání více stresu přinesla Němcovi situace z dvanácté minuty, kdy se po akci z levého křídla snesl míč do vápna Ústí a jeden z hostujících hráčů si jej srazil na tyč. Brňané hrou plnili roli favorita a publikem to zahučelo ve 34. minutě, kdy Ševčíkovu standardku chtěl uklidit do sítě Řezníček, ale na zadní tyči hlavou minul.

Mrzet jej to nemuselo, neboť ve 41. minutě naskočil na rohový kop Adam Fousek a poslal hlavou balon do sítě. O tři minuty později zaplnila euforie ochozy stadionu na Srbské podruhé, když rychlou akci Nečase zakončil Jakub Přichystal a dal skóre poločasovou podobu 2:0.

Ve druhé části mohl jako první udeřit Řezníček, ale jeho snažení uťalo ofsajdové postavení. Nevyužita zůstala i jeho šance z 56. minuty, kdy po centru Hladíka minul z pravé strany prostor vymezený třemi tyčemi a poslal míč vedle. Ústí se dočkalo snížení v 77. minutě, kdy Moravec prohrál souboj u postranní čáry, nechal odcentrovat Švandu, který našel Ladislava Krobota, jehož neubránil Štěrba a Berkovec se natahoval marně – 2:1.

Obratem mohla sice Zbrojovka navýšit své vedení, ale Nečas tváří v tvář Němcovi selhal. A tak na druhé straně mohl opět zahrozit Krobot, jehož ránu domácí brankář výborně lapil. O poznání těžší zákrok musel Berkovec tasit pět minut před koncem, kdy Černého hlavičku, která mířila pod břevno, zachytil do rukavic a uklidnil domácí příznivce. Ústí si ještě dokázalo vypracovat šanci v nastavení, ale Švanda s Čítkem si na brankáře nepřišli. Zbrojovka tak může slavit tři body, čímž se dostává blíže k postupu.