23.04.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Varnsdorf díky Dordičově penaltě porazil před televizními kamerami Duklu

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili v televizním utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad pražskou Duklou 1:0. Severočeši na Julisce rozhodli po situaci ze 76. minuty. Domácí obránce Barac zastavil balon směřující do sítě rukou a dostal červenou kartu. Hosté kopali penaltu, kterou střelou do protipohybu brankáře Reichla proměnil jejich nejlepší střelec Dordič. Bosenský útočník si připsal třináctý gól v letošní sezoně.
bez branek
77' Dordič (pen)
36' Kovernikov
63' Peterka
76' Barac
85' Rudnytskyy
89' Velich
Sestavy
Reichl – Barac, Konan, Kulhánek, Kovernikov – D. Souček, David Kozel (86. D. Breda), J. Peterka – Kim (80. Buchvaldek), Šebrle (86. Pázler) – Červenka (71. Habovda)
Na lavičce: Rada, Ruml, Skopec
Trenér: Bohuslav Pilný
A. Richter – M. Richter, Zbrožek, M. Kubista, Heppner – Bláha, Kocourek – Schön (63. Radosta), Ondráček (79. Rudnytskyy), Dordić – Velich
Na lavičce: Vaňák, Bína, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Rozhodčí: Opočenský – Slavíček, Vyhnanovský • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 700

Komentář

Souboj dvou tabulkových sousedů začal opatrně a v úvodních   První velká šance přišla až v 16. minutě, kdy se po přihrávce na pravé křídlo dostal k zakončení hostující Schön, proti jeho přízemní střele ale nadvakrát zasáhl gólman Reichl. O šest minut později si velkou šanci připsali také domácí, hlavičku kapitána Peterky po rohovém kopu ale zastavila tyč.

Ve druhé části prvního poločasu se hra přesunula opět spíše do blízkosti půlící čáry a ani jedno z mužstev si ve vyrovnaném zápase nevytvářelo významnější převahu. Do náznaků šancí se dostali hostující Schön a Ondráček, stejně jako domácí kapitán Peterka ale zakončovali nepřesně a bránu soupeře netrefili. Deset minut před koncem poločasu se pokoušel akrobaticky zakončit také Červenka, ani jeho pokus se ale mezi tři tyče nevešel.

Start druhého poločasu byl velmi podobný tomu prvnímu. Hrálo se převážně mezi vápny a na nebezpečné zakončení čekali fanoušci na Julisce až do 67. minuty. To se po autovém vhazování podél brankové čáry prosmýkl do vápna Šebrle, z velkého úhlu ale nezakončil přesně. Ještě větší šanci měl o tři minuty později na druhé straně hostující Velich, lehkým hlavičkovým obloučkem ale trefil jen břevno domácí brány.

Rozhodující okamžiky zápasu přišly čtvrt hodiny před koncem. V probíhající 76. minutě totiž v pokutovém území ve snaze zabránit velké šanci hostů zahrál na zemi rukou úmyslně Jakub Barac a vzhledem ke zmaření gólové šance dostal červenou kartu. Navíc se zahrával pokutový kop. K němu se postavil Bojan Dordič, který s velkým přehledem ranou k tyči poslal Varnsdorf do vedení. Domácí pak v závěru i v početní nevýhodě vrhli poslední zbytky sil do útoku. Díky standardním situacím si vytvořili několik zajímavých náznaků šancí, avšak žádnou z nich nedotáhli do nebezpečného zakončení a zápas tak skončil výhrou Severočechů 1:0.