23.04.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Favorizovaná Vlašim překvapení nepřipustila: Ústí porazila 3:0

Foto: Veronika Hejnová / fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi nezaváhali a v 25. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY doma porazili zachraňující se Ústí nad Labem 3:0. Středočeši o své výhře rozhodli v 16. minutě, kdy se nejprve prosadil Tomáš Zlatohlávek, a o dvě minuty později srazil Ústí do kolen druhým rychlým gólem Tomáš Rigo. Po změně stran přidal třetí zásah druhého týmu soutěže Matěj Jurásek. Vlašim je druhá s náskokem dvou bodů na třetí Spartu B, Ústí je na sestupové předposlední pozici a na Chrudim ztrácí dva body.
16' Zlatohlávek
18' Rigo
51' Jurásek
bez branek
60' Zinhasović
54' Uličný
Sestavy
Vágner – Icha, Broukal (62. Lehoczki), Breda, Svoboda – Jurásek (84. Solomon), Křišťan (62. Krunert), Zinhasović, Suchan (73. Toula), Rigo – Zlatohlávek (62. Gning).
Na lavičce: Řehák, Hošek
Trenér: Martin Hyský
Plachý – Brak, Kurka (46. Uličný), Kabancov (46. Strada), Čítek – Švanda, Jiránek, Miskovič, Ogiomade – Černý (59. Hudec), Emmer (76. Pražák).
Na lavičce: Němec, Tymošenko, Gedeon
Trenér: David Jarolím
Rozhodčí: Hocek – Váňa, Melichar • Stadion: Stadion v Kollárově ulici •

Komentář

Favorizovaná Vlašim měla utkání od úvodního hvizdu plně pod svou kontrolou. Už v sedmé minutě zahrozil Rigo, ale jeho rána se nevešla mezi tři tyče. O pár chvil později byl v šanci aktivní Jurásek, ale s Plachým obstřelil i branku Army.

Skóre se nakonec měnilo v 16. minutě. Domácí kapitán Breda našel nabíhajícího Juráska, který ještě posunul míč na Tomáše Zlatohlávka a ten otevřel skóre zápasu střelou do odkryté branky – 1:0. Netrvalo dlouho a Plachý lovil míč ze sítě podruhé, když odražený míč po Suchanově pokusu dopravil do sítě Tomáš Rigo – 2:0. 

Vlašim i nadále dominovala a Matyáš Vágner měl minimum práce. Hosté se nedostali během úvodního poločasu ani k jedné střele na branku, zatímco Vágnerův protějšek musel zasahovat při několika dalších pokusech domácích fotbalistů, ale skóre se již do přestávky nezměnilo.

Do druhého poločasu hostující realizační tým vyslal hned dva nové hráče, ale ani to obraz hry nezměnilo. Domácí byli jasně lepší a v 51. minutě dokázal navíc Matěj Jurásek využít ideální pas za obránce a sám před Plachým se nemýlil – 3:0. První střelu na branku Vlašimi vyslala Arma až v 55. minutě, ale Vágner byl připravený. 

To však bylo na dlouhou dobu jediné ohrožení domácí svatyně. Domácí se poté opět vrhli do útoku a zaměstnávali obranu soupeře. Největší šanci na zvýšení náskoku měl střídající Adam Toula, ale sám před brankářem neuspěl. Odchovanci domácího klubu se nepodařilo překonat Plachého ani po přihrávce Gninga. Necelých deset minut před koncem ještě vystřelil Ogiomade, ale jeho pokus šel nad domácí branku.

V závěru zápasu se nic mimořádného na hřišti neudálo. Vlašim si v klidu pohlídala svůj náskok a připsala si tři body do tabulky, kde i nadále drží barážové druhé místo.