23.04.2022 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň a Táborsko si rozdělily po bodu

Foto: sklisen.com
Brno – Fotbalisté Líšně a Táborska si rozdělili po bodu za remízu 1:1. Góly začaly padat až po změně stran: Jako první se prosadili hosté z jihu Čech, které poslal do vedení v 56. minutě Jiří Mezera. Domácí přispěchali s finální odpovědí osm minut před koncem, kdy na konečných 1:1 srovnal Jakub Černín.
82' Černín
56' Mezera
87' Černín
88' Plachý
90' Zadražil
Sestavy
Veselý – Pašek, Otrísal, Ševčík, Lutonský – Černín – Ulbrich (76. Bednář), Šumbera (63. Minařík), Matocha, Machalík (80. Krška) – Zikl (80. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Vítek, Jeřábek
Trenér: Leoš Kalvoda
Zadražil – Plachý, Navrátil, Mezera, Kosek – Javorek, Holiš – Vozihnoj, Krch (88. Robakidze), Provazník (32. Liepa, 80. Mach) – Muhamed Tijani.
Na lavičce: Janáček, Šplíchal
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Nehasil – Volf, Hádek • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 519

Komentář

První poločas nenabídl zrovna atraktivní podívanou. Domácím sice patřilo prvních patnáct minut, ale všechny střely skončily vysoko nad bránou. Byl to boj a to tak velký, že Machalík musel být po souboji s Vozihnojem ošetřen v obličeji.

Největší možnost celé první půle měl hostující Tijani, který se dostal po rohu k míči a placírkou ho poslal k pravé tyči. U ní však stál líšeňský zadák a od jeho nohou se míč odrazil nad bránu. Nezáživný první poločas plný chyb tak divákům na stadionu v Líšni mnoho radosti neudělal.

Ve druhém dějství začala Líšeň aktivněji. Zdálo se, že matný výkon z prvního poločasu budou chtít svěřenci Milana Valachoviče odčinit, což dokazovala rána z otočky v podání Machalíka, která šla těsně nad. Jenže vzápětí udeřilo na druhé straně. Po rohu Plachého se na přední tyči objevil nikým nehlídaný Jiří Mezera a ten uklidil míč bezpečně do sítě – 0:1. Domácí lavička se snažila s výsledkem něco udělat, trenéři oživili sestavu několika změnami a nakonec to přineslo své ovoce. Přes 500 fanoušků se vyrovnání dočkalo v 82. minutě, kdy se k odraženému míči dostal Jakub Černín a přesně z hranice velkého vápna poslal tvrdou střelu k zadní tyči – 1:1.

Brňané mohli v závěru strhnout výsledek na svou stranu, v hektické koncovce Táborsko pouze bránilo a kouskovalo hru, za což mohlo být potrestáno v 93. minutě. Krška z trestného kopu našel hlavu Ševčíka, jehož pokus o pár centimetrů minul horní tyč. Oba celky se tak rozešly smírně a připsaly si bod do tabulky. Větší ztráta je to pro Líšeň, která se v případě výhry mohla vrátit na barážové pozice.