27.04.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Vyškov doma vedl nad Vlašimí, z penalty vyrovnal Křišťan

Foto: Filip Ježek
Vyškov - Fotbalisté Vyškova ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vlašimí 1:1. Domácí šli do vedení brankou Vintra v prvním poločase, ale ve druhé půli po přibližně hodině hry srovnal z penalty hostující Křišťan.
18' Vintr
61' Křišťan (pen)
54' Kanakimana
62' Harušťák
bez karet
Sestavy
Kinský – Oulehla, Harušťák, F. Štěpánek, Ilko – Kanakimana (81. Lual), Cabadaj (66. Ackroyd), Lahodný, Lacík (81. Němeček) – Moučka (69. M. Sedlák) – O. Vintr (69. Klesa).
Na lavičce: Spurný, Matys
Trenér: Rostislav Horáček
Vágner – Icha, Broukal, Pe. Breda, V. Svoboda – Jurásek (90+2. Lehoczki), Křišťan, Zinhasović (86. Krunert), Suchan (90+2. Kneifel), Rigo (46. Solomon) – Gning (84. Toula).
Na lavičce: Řehák, Hošek
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Ulrich - Hurych, Pochylý • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 578

Komentář

Vlašim přijela do Drnovic v roli favorita, Vyškov však chtěl přetrhnout šňůru pěti zápasů bez výhry. A domácí začali aktivněji. Už v páté minutě mohl otevřít skóre Lahodný, jemuž šanci připravil Vintr, rána domácího záložníka zpoza skončila přímo v rukavicích připraveného Vágnera. Svěřenci Jana Trousila však pokračovali v aktivitě, Vlašim měla v úvodní čtvrthodině až příliš mnoho okének ve své obraně. 

Vedení se domácí dočkali v 18.minutě, kdy Moučka krásnou kolmicí vyslal mezi stopery Ondřeje Vintra. Ten šel sám na branku ještě se dvěma spoluhráči, ale nakonec zvolil individuální řešení a po zemi trefil k tyči svůj desátý gól v sezóně – 1:0. Vyškov po vstřelené brance stupňoval svou aktivitu, ale ta postupem času opadla a Vlašim vyrovnala hru.

Šanci si však nevypracovala a v závěru půle tak hrozili opět domácí. První Kanakimanův pokus ještě zablokoval v úniku pozorný Breda, ale o minutu později se opřel ve vápně do parádní rána, proti níž však Vágner vytáhl ještě lepší zákrok. Pokus směřující pod břevno vytáhl na roh. V poslední minutě poločasu dostali domácí k dispozici přímý kop, Vintrův centr našel Štepánka, jehož hlavičku vyrazil Vágner a zbytek dokonali jeho spoluhráči. 

Druhou půli načali opět aktivněji domácí, hrálo se však bez větších šancí. Jeden z rozhodujících momentů duelu přišel tak „až“ po hodině hry, kdy sudí po zákroku Kanakimany na Svobodu nařídil hodně spornou penaltu pro Vlašim. K té se postavil Jakub Křišťaň a se štěstím svou střelou k levé tyči dostal míč pod padajícím Kinským do sítě – 1:1.

Hosté rázem ožili, naopak hra domácích se úplně rozpadla. Do šance se řítil Gning, toho však na poslední chvíli zastavil Oulehla. Čtvrthodinu před koncem vzplály v Drnovicích opět emoce, když Kanakimana vyrazil vpřed za dlouhým míčem, píchl si jej kolem Broukala a skácel se k zemi, rozhodčí však místo červené karty nechal ve hře pokračovat. 

V závěrečných minutách byl opět aktivnější Vyškov, ale větší šanci si nevypracoval. Za zmínku stojí rohový kop Klesy z druhé minuty nastavení, který Lacík vracel na přední tyč Harušťákovi. Domácí obránce se však gólu nedočkal, protože na míč nedosáhl, a tak si oba celky podělily po bodu za remízu 1:1. Vyškov tak čeká na výhru už šest kol, ztráta Vlašimi naopak dala definitivní razítko na postup Zbrojovky Brno do FORTUNA:LIGY.