27.04.2022 | Jan Prošek | Zápas

Táborsko využilo přesilovku v Prostějově

Foto: skprostejov.cz
Prostějov - Fotbalisté Prostějova ve 26. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prohráli s Táborskem 1:2. Hosté šli do vedení jako první, když penaltu proměnil s přehledem Muhamed Tijani. Gólem do šatny ovšem srovnal stav utkání Bartolomeu. Na další branku čekali diváci až do závěru utkání, kdy se hosté prosadili proti oslabenému soupeři.
45+3' Bartolomeu
17' Tijani (pen)
90' Mrsic
67' Bialek
41' Navrátil
77' Krch
Sestavy
Bárta – Zukal, Omale (46. Kopřiva), Hönig (74. Amobi), Bialek (74. Stříž), Schaffartzik, Jiráček, Zapletal, Bartolomeu, Kušej, Koudelka.
Na lavičce: Nemrava, Klimeš
Trenér: Daniel Šmejkal
Zadražil – Navrátil, Tusjak, Holiš, Javorek, Liepa, Vozihnoj (89. Šplíchal), Mezera, Kosek (90+2. Mach), Tijani (89. Mrsic), Robakidze (63. Krch).
Na lavičce: Janáček, De Almeida
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Starý - Slavíček, Cichra • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 450

Komentář

Hostující fotbalisté Táborska vstoupili do zápasu aktivně. Díky své hře si vynutili pokutový kop už v sedmnácté minutě. Míč si na putík postavil Muhamed Tijani, který se rozhod pro střelu na svou levou ruku. Brankář domácích si vybral opačnou stranu, a tak inkasoval. Zdálo se, že první poločas skončí vedením hostů, ale v nastaveném čase se dokázal prosadit Robert Bartolomeu, který unikl obraně soupeře a nedal brankáři šanci. Po prvním poločase platil nerozhodný výsledek 1:1.

Ve druhém poločase sledovali diváci hru plnou nepřesností a dlouhou dobu se čekalo na to, kdo udělá chybu. Rozhodující moment celého utkání přišel až v samotném konci. V 89. minutě přišel do hry místo Tijaniho Anis Mrsic, který se dokázal téměř okamžitě prosadit. Jeho gól zůstal bez odpovědi, a díky tomu po osmi měsících dokázalo Táborsko vyhrát ve venkovním zápase a získalo do tabulky tři cenné body.