27.04.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Na Litavce se hrálo bez branek, Chrudim vyválčila bod v Příbrami

Foto: fkpribram.cz/
Příbram - 26 kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo souboj, v němž Příbram uhrála remízu 0:0 s Chrudimí. Hostující celek stále bojuje o záchranu, a tak potřeboval bodovat. Ačkoliv byl nebezpečnější, branka nepřišla. I proto zůstává Chrudim dva body nad sestupovými příčky, naopak Příbram najdeme na jedenácté pozici.
bez branek
bez branek
68' Wágner
82' Tregler
90+3' Kejř
Sestavy
Melichar – Tregler, Kvída, Halinský, Petrák – Vokřínek (83. Soldát), M. Čermák, Pilík (C) (60. Vávra) – Gembický (73. Procházka), Novotný, Wágner.
Na lavičce: Smrkovský, Schindler, Antwi, Hájek
Trenér: Marek Nikl
Floder – Koželuh, Míka, Donát, Sokol – Jan. Řezníček – Kesner (C) (90+2. Drahoš), Průcha (72. Šejvl), Záviška (58. Firbacher), P. Juliš – M. Šplíchal (58. Kejř).
Na lavičce: Ordelt, Řezníček, Vrána
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Franěk – Arnošt, Leška • Stadion: Stadion Na Litavce •

Komentář

Souboj Příbrami s Chrudimí přinesl dva rozdílné poločasy. I přesto, že v tom prvním měla Příbram více míč na svých kopačkách, hrozili především Chrudimští. V ojedinělých šancích ale hosté neuspěli, proti byl totiž brankář Melichar, který změnu stavu v prvním poločase nepřipustil.

Po pauze se vývoj hry poněkud otočil. Příbram toužila po zisku třech bodů a od rozehrávky na svého soupeře nastoupila. Festival brankových příležitostí vyvrcholil vstřelenou brankou, která ale nebyla pro faul útočícího hráče uznána. V další šanci zase Chrudim zachránil skvělým zákrokem brankář Floder.

Duel nakonec dospěl do bezbrankové remízy. Příbram tak může po dalším bodu zřejmě již slavit záchranu, to Chrudim ještě čeká pořádný boj. Východočeši bodovali posedmé v řadě a mají na patnácté Ústí nyní náskok dvou bodů.