30.04.2022 | František Borek | Zápas

Třinec po téměř měsíci vyhrál, Kania se proti Příbrami blýskl hattrickem

Foto: fkpribram.cz
Třinec – Fotbalisté Třince porazili ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácí půdě Příbram 4:1 a po pěti zápasech a necelém měsíci se dočkali výhry. Hlavní hvězdou zápasu byl domácí záložník Lukáš Kania, který nastřílel do příbramské branky hattrick. Jediný zásah Příbrami zaznamenal Tomáš Pilík. Třinečtí mají před první sestupovou pozicí náskok pět bodů, ale Ústí má zápas k dobru. Příbram padla po čtyřech zápasech.
44' Kania
51' Čermák (vl)
65' Kania
76' Kania
61' Pilík
54' Cieslar (asistent trenéra)
59' Juřena
bez karet
Sestavy
Hasalík – Bolf (12. Szewieczek, 83. Buneš), Bedecs, Foltyn, Javůrek – Omasta, Habusta (33. Hýbl), Machuča, Kania (83. Klusák) – Juřena, Dedič (83. Petráň).
Na lavičce: Paleček, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Smrkovský – Halinský (72. Vokřínek), Tregler, Fišl, Vilotić – Petrák, Čermák (72. Kvída), Pilík – Hájek (58. Gembický), Procházka (58. Novotný), Vávra (58. Wágner).
Na lavičce: Melichar, Antwi
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Machálek – Matoušek, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 436

Komentář

Fotbalisté Třince naskočili do zápasu s Příbramí s jasným cílem – po pěti zápasech vyhrát a bodově odskočit Ústí nad Labem, které se nachází na první sestupové patnácté pozici. Proti však stála Příbram, která v posledních čtyřech zápasech dvakrát vyhrála a dvakrát remizovala.

Od začátku se hrál vyrovnaný zápas, kterému nechyběly střelecké pokusy. Těm však ve většině případů scházela přesnost, takže branky Hasalíka a Smrkovského na druhé straně nebyly dlouho v ohrožení.

První větší šance přišla až v závěru prvního poločasu, a hned skončila gólovým vyústěním. Pohlednou akci domácích, kterou rozjel Foltyn, zakončil akrobaticky po centru Omasty Lukáš Kania. Pětadvacetiletý záložník poslal Třinec svým druhým gólem v sezoně do poločasového vedení 1:0. A to od něj nebylo zdaleka všechno.

Druhý poločas začal šancí Příbrami, z levého kraje šestnáctky však Vilotič trefil jen boční síť branky Hasalíka. A tak udeřilo na druhé straně. René Dedič ve vápně prodloužil míč na zadní tyč, který k překvapení brankáře Smrkovského zapadl do branky. Za autora vlastního gólu byl označen záložník Příbrami Marcel Čermák.

Příbram se do hry vrátila po hodině hry: Tomáš Pilík napřáhl zpoza šestnáctky Třince a jeho pokus skončil za zády brankáře Hasalíka. Jenže odpověď Třince neměla dlouhého čekání. Lukáš Kania obešel bránícího hráče, přes druhého zakončil za záda bezmocného Smrkovského a vrátil svému týmu vedení o dva góly.

Definitivně rozhodnuto bylo v 76. minutě, kdy Příbrami nevyšel útok a z následného protiútoku domácích se třetím gólem v utkání prosadil Lukáš Kania. Třinec vedl 4:1 a po zbytek zápasu už se skóre nezměnilo.