01.05.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Zbrojovka v souboji dvou nejlepších týmů zvítězila gólem minutu před koncem

Foto: Vlašim Zbrojovka
Vlašim - Bitva dvou nejlepších týmů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY skončila výhrou jistého postupujícího z Brna. Branky padaly ve Vlašimi již v prvních sedmnácti minutách. Zbrojovka Brno se dostala do vedení gólem Filipa Blechy v sedmé minutě, za domácí srovnal o deset minut později Jan Suchan. Vlašim ve druhém poločase neproměnila pokutový kop, stejnou pobídku Zbrojovka využila a gólem Jakuba Řezníčka minutu před koncem řádné hrací doby zvítězila 2:1!
17' Suchan
6' Blecha
89' Řezníček (pen)
41' Svoboda
57' Breda
88' Vágner
90+2' Gning
21' Hlavica
71' Fousek
90+3' Šiman
Sestavy
Vágner – Broukal, Breda, Svoboda, Hošek (46. Icha) – Jurásek, Křišťan, Rigo (82. Krunert), Suchan (82. Lehoczki) – Zlatohlávek (46. Gning), Solomon (64. Zinhasović).
Na lavičce: Řehák, Douděra
Trenér: Martin Hyský
Šiman – Bariš, Hlavica, Šural, Moravec – Jambor (63. Ševčík) – Nečas (63. Řezníček), Texl (81. Přichystal), Blecha, Hladík – Fousek (90+1. Zavadil).
Na lavičce: Berkovec, Endl
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Opočenský - Arnošt, Kotalík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 663

Komentář

Ve Vlašimi se začalo zostra. JIž v sedmé minutě předvedl chybu před vlastní šestnáctkou Matěj Jurásek, míč dostal Filip Blecha a z malého vápna nedal domácímu brankáři šanci zareagovat - 0:1. O deset minut později se radovali také domácí. Svoboda dobře zakombinoval s Janem Suchanem, který z voleje zacílil přímo pod břevno - 1:1.

Domácí mohli otočit skóre ve svůj prospěch po standardní situaci, zakončení Tomáše Riga vytáhl Šiman mimo tři tyče. Vyrovnaný duel pokračoval i po přestávce, příliš nebezpečných brankových příležitostí se ale nekonalo. Po odpískané ruce v pokutovém území zahrával Jakub Křištan pokutový kop, s tím ale nenaložil dobře a branku Zbrojovky vůbec netrefil.

Když už se zdálo, že zápas skončí remízovým výsledkem, přišla rozhodující akce. Pozdní výběh Vágnera znamenal faul, s nařízenou penaltou si Jakub Řezníček poradil o poznání lépe a minutu před koncem řádné hrací doby zajistil brněnské Zbrojovce další tříbodové vítězství v poměru 2:1!