11.05.2022 | Josef Janda | Zápas

Žižkov ve venkovní derniéře neuspěl, Táborsku zařídil výhru Tijani

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Fotbalisté Táborska porazili ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Žižkov 1:0, vítězství dosáhli po dvou porážkách. Rozhodující gól zápasu zaznamenal ve dvacáté minutě z dorážky útočník Tijani. Jihočeši doma bodovali pošesté za sebou, v tabulce se posunuli na osmé místo. Viktoria v posledním venkovním zápase před sestupem do třetí ligy neuspěla, s druhou nejvyšší soutěží se rozloučí na svém hřišti proti Líšni.
20' Tijani
bez branek
bez karet
37' Osmančík
79' Kopičár
Sestavy
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Krch (64. Liepa), Holiš, Javorek – Vozihnoj (64. J. Šplíchal), Kosek (74. J. Mach) – Tijani (84. Thioub)
Na lavičce: Janáček, Kupka, Svatek
Trenér: Sergejs Golubevs
Myška – Súkenník, Š. Gabriel, Žežulka (46. Aggoun), Jankovský (76. Nabijev) – Osmančík, Kopičár, Sixta (81. D. Richter), Reteno Elekana (46. Muleme) – Vandas, Voltr (46. Novák)
Na lavičce: Soukup, Král
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Hanousek – Šimáček, Novák • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 569

Komentář

Utkání mezi Táborskem a Viktorií Žižkov nabídlo první náznak šance ve třinácté minutě, kdy domácí nevyřešili dobře situaci tři na dva. Žižkovští zkoušeli nepříjemné pasy za obranu, které však defenzíva Jihočechů dokázala vždy zastavit.

Jedinou branku prvního poločasu vstřelilo Táborsko po necelých dvaceti minutách po rohovém kopu. Domácí nejprve hlavičkovali do břevna, načež úspěšně dorážel nejlepší střelec Táborských Muhamed Tijani a svěřenci Sergejse Golubevse vedli.

V závěru poločasu mohly skórovat oba týmy. Nejprve pálil z otočky Daniel Kosek a brankáře Myšku pořádně protáhl z dorážky ještě Tijani. Na druhé straně se opřel do míče kapitán Žižkova Igor Súkenník, jehož ránu vytáhl gólman Zadražil na tyč. Táborsko tak vedlo po poločase 1:0.

Druhý poločas začal trojím střídáním Žižkova a akce po levé straně táhl hlavně nový muž Muleme. V 57. minutě mohlo zvýšit Táborsko, přičemž se ukázal mladý gólman Myška. Tijani napřáhl levačkou a brankář Viktorie vytěsnil střelu k tyči na roh.

Domácí mohli navýšit čtvrt hodiny před koncem, míč však skončil pouze na břevnu. Další akce už brankovou situaci nenabídly, Táborsko tak porazilo žižkovskou Viktorii 1:0.