11.05.2022 | Karel Jedlička | Zápas

Vlašim na Julisce remizovala s Duklou, o barážovou příčku ale nepřišla

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Vlašimi remizovali ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Duklou Praha 1:1. „Vojáci“ vedli od páté minuty díky hlavičce Pirocha po rohovém kopu. Středočechům se podařilo vyrovnat v závěrečné čtvrthodině, po závaru dorazil míč do sítě střídající Zlatohlávek. Svěřenci trenéra Hyského po zaváhání v Dejvicích a vítězství Opavy nad Ústím přišli o druhé místo. Na barážové pozici však zůstali, aktuálně jsou díky lepšímu skóre ve srovnání s Líšní třetí. Dukla v tabulce klesla na devátou příčku.
5' Piroch
78' Zlatohlávek
74' Skopec
74' Breda
82' Barac
89' Peterka
90+1' Kulhánek
90+2' Krunert
Sestavy
Rada – Barac (84. Matoušek), Piroch (17. Kozel), Kulhánek, Cienciala – Skopec, Peterka – Šebrle (70. Kim), D. Breda, Buchvaldek (70. Kovernikov) – Červenka
Na lavičce: Reichl, Konan, Pázler
Trenér: Bohuslav Pilný
Vágner – Icha (66. Hošek), Broukal, P. Breda, Svoboda – Zinhasovič, Křišťan (75. Krunert) – Suchan, Gning (66. Toula), Rigo (46. Zlatohlávek) – Jurásek (66. Solomon)
Na lavičce: Řehák, Lehoczki
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Radina – Hurych, Černoevič • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 764

Komentář

Domácí začali souboj s aspirantem baráže s chutí, hned v páté minutě tečoval Šebrleho ránu vlašimský kapitán Petr Breda na roh. Ten rozehrál jeho starší bratr v dresu soupeře David a Jiří Piroch hlavičkoval zblízka do sítě.

Právě pro Pirocha utkání pro zranění vzápětí skončilo a jeho spoluhráči na hřišti čelili sílícímu náporu Vlašimi. Rada musel vyrážet Rigovu nepříjemnou střelu, po Suchanově trestném kopu hlavičkoval Broukal do břevna. Také Dukla měla z brejků šance, a dokonce ještě výraznější. Číhající Buchvaldek po přímém kopu zblízka nepropálil Vágnera a v nastavení první půle vychytal slávistický host také nájezd bývalého hráče Středočechů Červenky.

Vlašim i po přestávce neúnavně útočila. Rada zlikvidoval Zinhasovičovu pumelici zpoza šestnáctky v 54. minutě, což bylo ze strany hostů na dlouhou dobu vše. Až v 78. minutě si mohli oddechnout. Po rohovém kopu vznikl před bránou Dukly veliký závar a dorážku zblízka dotlačil za brankovou čáru střídající Tomáš Zlatohlávek.

Domácí cítili křivdu, jen chvilku předtím jim po rohu na opačné straně hřiště nebyl pro útočný faul uznán Skopcův gól. Rozhodčí Radina si 73 minut vystačil bez karty, v závěru jich udělil hned šest. Vítězství na stranu Vlašimi mohl převážit v 86. minutě Zinhasovič, který napálil odražený míč k tyči. Zkušený Rada ale jednou rukou i tuto příležitost vyhmátl a body se dělily k malé spokojenosti obou táborů. Dukla nevyhrála pošesté v řadě, Vlašim ztratila v boji o postup. O účast v baráži bude muset bojovat v závěrečném kole.