14.05.2022 | Matěj Vybíral | Zápas

Líšeň po obratu Žižkova přišla o baráž

Foto: sklisen.com
Praha - Souboj na půdě posledního týmu tabulky se stal proti fotbalistům z Líšně osudným. Brňané se sice po bezbrankovém prvním poločase ujali gólem Ulbricha vedení, již jistě sestupující Viktoria však zařídila obrat třemi góly v rozmezí třinácti minut. Zatímco výhra 3:1 domácím nikterak nepomohla, Líšeň stála porážka posun do elitní trojky a tím i baráž o FORTUNA:LIGU.
48' Voltr
59' Bazal
61' Novák
47' Ulbrich
27' Voltr
68' Toutou Mpondo
Sestavy
Myška – Kopičár, Aggoun, Gabriel, Muleme (90. Jančura) – Súkenník (C), Sixta (76. Žežulka), Bazal (90. Richter), Novák – Osmančík (62. Batioja), Voltr (76. Vandas).
Na lavičce: Soukup, Kop
Trenér: Daniel Veselý
Veselý – Pašek, Jeřábek, Ševčík, Lutonský (C) – Otrísal – Ulbrich, Málek, Matocha, Šumbera (65. Černín) – Zikl (46. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Marek, Bednář, Krška, Minařík
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Proske – Kotík, Dobrovolný • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 653

Komentář

Žižkov měl zpočátku více ze hry, ale v prvním poločase byla o šance nouze. Ojedinělý náznak příležitosti vytvořil Osmančík pro Radka Voltra, jehož střelu z dobré pozice však hosté zablokovali.

Vše podstatné se stalo ve druhé půli. A že toho bylo opravdu hodně. Hned po startu poločasu hostující Lutonský odcentroval z levé strany na zadní tyč, kde zůstal nehlídaný Tom Ulbrich. Ten zblízka propálil gólmana Myšku a Líšeň šla do vedení, které by jí zajistilo postup do baráže.

Jenže hned o minutu později Voltr poslal do šestnáctky střílený centr a Josef Bazal šikovnou tečí srovnal. Odpovědět mohl Jaroslav Málek, po Paškově centru ale nenasměroval míč mezi tři tyče.

Klíčová fáze utkání nastala mezi 59. a 61. minutou, kdy se Viktoria prosadila dokonce dvakrát. Bazal si vyměnil roli Radkem Voltrem, který si naskočil na centrovaný míč prvního jmenovaného a hlavou uklidil balon do sítě. 

A také na třetí trefě měl podíl domácí útočník. Voltr nahrál do pokutového území Vojtěchu Novákovi. Ten zblízka také uspěl a Žižkov rázem vedl 3:1. Líšeň sice byla v závěru utkání aktivnější, ale do kontaktu se nedostala. Lutonský sice po rychlé akci překonal Myšku, ovšem přihrávku dostal od Málka do ofsajdu.

Neuspěl ani sám Jaroslav Málek, který zblízka zakončil mimo branku a naštvaně nakopl tyčku žižkovské branky. Frustrace byla na fotbalistech Líšně znát. Hosté se obtížně dostávali do šancí a když už příležitost měli, selhali v koncovce. 

Vítězství Žižkova ještě mohl potvrdit z brejku střídající Vandas, jehož střelu do odkryté branky však zastavil vracející se Jeřábek. I tak Viktoria oslavila sezonu třetí výhrou v sezoně a úspěšně tak zakončila působení ve druhé nejvyšší soutěži, ze které padá.

Líšeň toužila po postupu mezi elitu, ale baráž o FORTUNA:LIGU si vinou nečekaného klopýtnutí nezahraje. Mezi nejlepší trojkou zůstala Vlašim a i přes porážku právě se Středočechy také Opava.