14.05.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Vyškov trefil proti Dukle pětkrát brankovou konstrukci, oba celky se rozešly smírně

Foto: Filip Ježek
Vyškov - V posledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítala do Drnovic pražská Dukla. Už v úvodní pětiminutovce pomohla brankářům hned třikrát branková konstrukce, blíže vedení byli domácí. Ti se nakonec ujali po bezbrankové první půli vedení po necelé hodině hry, když se trefil Kanakimana. Následně trefil Klesa břevno a pět minut před koncem vyrovnal za hosty Kozel. V divokém závěru dělily domácí milimetry od výhry, Moučka s Matysem ale opět mířili jen do tyčí.
57' Kanakimana
86' Kozel
72' Štěpánek
74' Jambor
77' Oulehla
84' Vintr
90+2' Srubek
42' Kozel
89' Breda
Sestavy
Kinský – Němeček (72. Oulehla), Harušťák, Srubek, Ilko – Štěpánek (72. Matys) – Kanakimana (65. Lacík), Ackroyd (65. Jambor), Moučka, Klesa (C) (81. Macej) – Vintr.
Na lavičce: Sehnal, Sedlák
Trenér: Rostislav Horáček
Štefan – Matoušek, Peterka, Konan (58. Kovernikov), Cienciala – Barac – Kozel, Šebrle, Buchvaldek (81. Hrubeš), Kim (68. Breda) – Pázler (C) (58. Červenka).
Na lavičce: Rada, Piroch
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mikeska • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 448

Komentář

Obou týmům v závěrečném kole už o nic nešlo, a tak si mohly utkání především užít. A začaly zostra. Už ve druhé minutě si na centr Ciencialy naskočil hostující kapitán Pázler a hlavou trefil pravou tyč. O chvíli později se připomněli také domácí, Vintr po přihrávce spoluhráče pálil ostře z první, ovšem také jen do tyče. V akci poté pokračoval Klesa, jenže i kapitán Vyškova trefil brankovou konstrukci – jeho technická rána zpoza vápna rozezvučela břevno.

Další šance přišly až po půlhodině hry. Kinský nejprve vyboxoval hodně nebezpečný centr Šebrle, k míči se poté dostal Kim a jeho křižná rána po zemi z okraje šestnáctky o centimetry minula tyč. Korejský záložník hrozil i o tři minuty později, z těžkého úhlu pálil pouze do Kinského. V samotném závěru poločasu neuspěl domácí Ackroyd, jehož vychytal brankář Dukly Štefan a se zpožděním byl pískán ofsajd. V nastavení úvodního dějství vyslal parádní ránu z dálky Arnaud Konan, proti jeho ráně směřující přesně do šibenice vytáhl Kinský skvělým zákrokem konečky prstů na roh.

Úvod druhé půle patřil domácím. Klesa se dostal k míči ve vápně a vyslal skrytou ránu po zemi na zadní tyč, Štefan se natáhl a vytáhl jeho pokus na roh. V 57. minutě přišla vedoucí branka Vyškova. Bienvenue Kanakimana ve sprinterském souboji za dlouhým míčem nedal šanci Konanovi, prodral se s míčem do vápna a tvrdou ranou mimo dosah Štefana otevřel skóre – 1:0. Hosté ožili hru dvojím střídáním a vyrovnání mohla přinést spolupráce na ose Šebrle – Buchvaldek, druhý jmenovaný ve vápně o milimetry nedosáhl na centr svého spoluhráče.

Dvacet minut před koncem byli domácí blízko druhému gólu. Po akci Jambora se střídajícím Ackroydem měl velkou šanci Klesa, podruhé v utkání ale napálil břevno. Hosté ve zbytku utkání vrhnuli zbytky sil do útočení a nakonec se z nenápadné akce dočkali srovnání. Červenkův centr ve vápně přilétl přesně na kopačku Davida Kozla a ten lehkou tečí nasměroval míč k tyči – 1:1. 

To však nebylo vše a domácí byli v závěru centimetry od výhry. Nejprve v 88. minutě utekl po levém křídle střídající Lacík, našel Moučku, ale jeho přízemní rána křížem zaklepala na levou tyč. Brankové konstrukce byly v zápase pro domácí MFK skutečně zakleté. V první minutě nastavení si totiž na centr z rohového kopu naskočil obránce Matys, jenže ani on nerozhodl a hlavou mířil jen do tyče. 

V na šance zajímavém zápase tak Vyškov doma remizoval s Duklou Praha 1:1.