22.05.2022 | Petr Komárek | Zápas

Teplice se po remíze s Vlašimí zachránily ve FORTUNA:LIZE, padly čtyři góly

Foto: fkteplice.cz
Vlašim – Fotbalisté Teplic remizovali v odvetě baráže o FORTUNA:LIGU ve Vlašimi 2:2 a v nejvyšší soutěži se udrželi i pro příští sezonu. Domácí poslal ve 33. minutě do vedení střelou pod břevno Svoboda, Severočeši zanedlouho vyrovnali zásluhou Mareše. Středočeši sice ještě do přestávky odskočili díky Zlatohlávkovi, na začátku druhé půle ale chybu jejich obrany potrestal Sejk.
33' Svoboda
39' Zlatohlávek
36' Mareš
48' Sejk
44' Zlatohlávek
70' John
32' Mareš
38' Tijani
45+4' Hyčka
69' Vondrášek
Sestavy
Vágner – Icha (81. Hošek), Breda, Broukal, Svoboda – Rigo (81. Toula), Suchan (88. Lehoczki), Křišťan, Jurásek – Gning (81. Zinhasovič), Zlatohlávek (66. Solomon)
Na lavičce: Řehák, Kneifel
Trenér: Martin Hyský
Grigar – Hyčka (90.+2 Prošek), Vondrášek, Shejbal, Tijani – Fortelný (68. Kodad), Trubač, L. Mareček, Kučera, Sunzu (46. Sejk) – Mareš (81. Ledecký)
Na lavičce: Mucha, Boljevič, Chaloupek
Trenér: Jiří Jarošík
Rozhodčí: Szikszay – Nádvorník, Volf • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 1316

Komentář

Zkraje zápasu Grigar vyběhl proti Gningovi. Míč mu sice nesebral, centr senegalského útočníka ale místo prostoru před prázdnou bránou skončil v zámezí. Po čtvrthodině hry Gning přešel přes Marečka a Suchan z velkého vápna zakončoval do boční sítě teplické branky. Následně to zdálky zkusil Rigo, Grigara však nezaskočil.

Bezbrankový stav změnila Vlašim ve 33. minutě. Bredův centr z levé strany ještě hostující obrana odvrátila. K odraženému balonu se ale dostal Václav Svoboda s pomocí teče ho umístil pod břevno Grigarovy branky. Severočeši dokázali rychle zareagovat. Na Fortelného roh si na přední tyči naskočil Jakub Mareš a hlavou srovnal.

Z divoké pasáže utkání to ovšem nebylo všechno. Ve 39. minutě prodloužil centr z volného kopu před bránu Broukal a nabíhající Tomáš Zlatohlávek usměrnil míč do sítě. Domácí tak znovu vedli a těsný náskok jim vydržel až do přestávky.

Tři minuty po začátku druhého poločasu o něj ale přišli. Shejbalův pas neodvrátil vracející se Breda a Václav Sejk zblízka prostřelil Vágnera. Na druhé straně „skláři“ zablokovali Rigův pokus z hranice pokutového území, hlavičku Gninga po centru Ichy pak Grigar vytěsnil nad břevno. Gning na teplickou branku hlavičkoval i o chvíli později, tentokrát trefil přímo postaveného Grigara.

Hostující obrat ve skóre mohl dokonat Mareš, jeho dvě šance ale zneškodnil Vágner. Nejprve vyrazil kroucenou střelu zpoza vápna letící k pravé tyči, poté zasáhl i proti pokusu z úrovně penalty do horní části branky. Domácího brankáře už nepřekonal ani střídající Ledecký.