26.05.2022 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Postupové oslavy na Hané! Olomoucké béčko je zpět ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE

Foto: sigmafotbal.cz
Praha – FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA hlásí staronového účastníka! Startovní pole obohatí v nadcházejícím ročníku rezerva prvoligové Sigmy Olomouc, která si středeční výhrou 2:1 nad Rosicemi zajistila s předstihem definitivní triumf v Moravskoslezské fotbalové lize.

Hanáky poslal pět minut před pauzou do vedení z pokutového kopu Sláma. Pojistku přidal v 68. minutě Zifčák. O pět minut později snížil hostující Fila, na bodové přerozdělení už ale jeho zásah neměl vliv. Sigma vyhrála ve třetí nejvyšší soutěži podeváté v řadě a zajistila si postup o patro výše.

„Bylo vidět, že kluci moc chtějí. Tušili, že mohou udělat poslední krok. Stačil nám k tomu zisk bodu ve třech utkáních,“ pochvaloval si trenér Augustin Chromý přístup svých svěřenců, kteří neotáleli a proměnili hned první „mečbol“.

Béčko Olomouce nasbíralo ve třiceti odehraných zápasech 74 bodů za 23 výher a 5 remíz. Ve stále aktivním ročníku MSFL poznalo jen dvakrát přemožitele. Jednou jím byly právě Rosice. „Sehráli jsme dobré utkání, i když bylo vidět, že v kádru Rosic jsou velezkušení hráči. My jsme do základu nasadili čtyři dorostence, na lavičce jsme pak měli samé mladé hráče do devatenácti let,“ nastínil v ohlasech pro klubový web Sigmy Chromý.

Olomoučtí dlouho sváděli boj o čelo tabulky s Kroměříží, ta ale začala v jarní části soutěže tápat. Z posledních pěti zápasů vyhrála jediné a nabrala čtrnáctibodovou ztrátu. Ačkoliv má Hanácká Slavia dva neodehrané duely k dobru, manko už ve zbylých čtyřech kláních dohnat nemůže.

Olomoucké béčko tak splnilo předsezonní cíl a mohlo si ve středu přímo na hřišti užít postupové oslavy. Těm z ochozů přihlížel i reprezentační obránce a klubový odchovanec David Zima. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU si rezerva Sigmy zahraje poprvé od ročníku 2015/16, kdy putovala o soutěž níže vinou sestupu "A" týmu.