13.06.2022 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Chceme hrát nahoře a postoupit zpátky, nezastírá nový kouč Karviné Hejdušek

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Fotbalisté Karviné po sestupu do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivedli nového trenéra. Slezany povede Tomáš Hejdušek (na snímku vlevo), který dosud působil v Baníku Ostrava. V metropoli Moravskoslezského kraje trénoval třetiligovou rezervu, v závěru minulé sezony pak pracoval jako asistent Tomáše Galáska na lavičce prvního týmu.

„Bude to pro mě premiéra v profesionálním fotbale a moc se těším. Karviná je klubem s tradicí, krásným zázemím, výbornými fanoušky a skvělým stadionem. Fotbal se tady dělá dobře,“ říká Hejdušek po příchodu do nového angažmá.

Během hráčské kariéry nastupoval nejčastěji na pravém kraji obrany. Oblékal dres Vítkovic nebo Příbrami, dva roky ale strávil také v Lotyšsku. S celkem FK Ventspils tam získal národní pohár.

„FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je víc o soubojích, není tak fotbalová. A právě proto se na to musíme dobře připravit – kondičně i mentálně. Naše soupeře musíme uběhat, přetlačit a samozřejmě musíme mít i fotbalovou kvalitu,“ komentuje Hejdušek v rozhovoru pro klubový web.

Karviná si druhou nejvyšší soutěž zahraje poprvé od roku 2016. Tehdy ji vyhrála a šest sezon se pohybovala mezi elitou. Jejím nejlepším umístěním byla desátá pozice z nováčkovského ročníku 2016/17.

V uplynulé sezoně se Slezané trápili. Na první vítězství ve FORTUNA:LIZE čekali celý podzim. Dočkali se až pátého února letošního roku, kdy v Edenu přežili penaltu a překvapili Slavii. Doma uspěli teprve v posledním kole základní části, z poslední příčky se nedostali ani během nadstavbové skupiny o záchranu.

Po přímém sestupu do F:NL v Karviné skončil zkušený kouč Bohumil Páník, z MFK odešel spolu s celým realizačním týmem. Asistenty jeho nástupce Hejduška se stali Radomír Korytář a Marek Bielan. Brankáře bude mít na starosti David Hampel, jenž dorazil z Opavy spolu s dlouholetým kapitánem a obráncem SFC Janem Žídkem.

„Chceme hrát nahoře a postoupit zpátky do FORTUNA:LIGY. S tím souvisí začít zase vyhrávat doma. Musíme dělat radost našim fanouškům, protože té radosti si moc neužili. Je potřeba se dobře naladit a vrátit lidem chuť jít v Karviné na fotbal a najet na vítěznou vlnu,“ velí Tomáš Hejdušek.

V pondělí 13. června začala hodinu po poledni pod jeho vedením letní příprava. Konkrétní plán přípravných zápasů zatím klub nezveřejnil. Jasno by mělo být v následujících dnech.

Kádr Karviné na startu letní přípravy

Brankáři: Ciupa, Neuman
Obránci: Buchta, Šehić, Stropek, Šindelář, Žídek, Motyčka, Trček, Fukala, Jurčák
Záložníci: Bartl, Bartošák Jursa, Teplan, Mikuš, Čmelík, Vlachovský, Nešický, Clement, Marciňa, Ramadan, Molitorisz, Goj
Útočníci: Svoboda, Durosinmi, Zych