15.06.2022 | Jan Šimek | Aktuální zprávy

Přestupová pecka ve F:NL! Žídek po osmi letech opouští SFC, posílil Karvinou

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Hotovo, potvrzeno. Slezský FC přichází o jednu ze svých klíčových postav. Kapitán a dlouholetá opora týmu Jan Žídek opouští opavský klub po sedmi sezonách v řadě. Po konci smlouvy v Městských sadech se upsal Karviné, které chce pomoci v návratu do FORTUNA:LIGY.

O jeho budoucnosti se v posledních týdnech čile spekulovalo. Žídkovi totiž v Opavě vypršela smlouva, a byť dostal nabídku na její prodloužení, neakceptoval ji. Na služby zkušeného obránce se vyptávalo několik celků, hovořilo se například o zájmu prvoligového Zlína.

Jan Žídek ovšem nakonec našel společnou řeč s Karvinou, regionálním rivalem SFC. Svou roli dost možná sehrála i vzdálenost. Z Oldřišova nedaleko Opavy, kde šestatřicetiletý borec bydlí, to má do Karviné zhruba hodinku jízdy autem. Tamní klub se navíc netají ambicemi vrátit se – pokud možno okamžitě – zpět do FORTUNA:LIGY.

V Karviné si od Žídka hodně slibují: Porostou kolem něj mladí

„Karviná o mě měla velký zájem už v minulosti a nyní jsem rád, že tady můžu být. Navíc je tady jasná vize a cíl, i proto jsem nabídku přijal,“ přiznal zkušený stoper pro oficiální web MFK.

Karvinští od Žídka očekávají velký přínos. „Honza je velká osobnost, vůdčí typ na hřišti i v kabině, a potřebovali jsme levonohého stopera. Slibujeme si od něj, že bude jedním z pilířů základní sestavy v cestě za návratem do FORTUNA:LIGY,“ prohlásil sportovní ředitel karvinského klubu Lubomír Vlk.

„Už teď po pár tréninkových jednotkách je poznat, že Honza je profesionál každým coulem. Na hřišti je výborný organizátor hry a má skvělou hlavu. Mladí kluci kolem něj určitě porostou,“ je si jist nový trenér Karviné Tomáš Hejdušek.

Slezský? Navždy bude v mém srdci

Zato opavští fanoušci smutní, jejich oblíbený klub totiž ztrácí duši A-týmu. „Bylo mi ctí. Ty nejhezčí vzpomínky zůstávají v paměti ve společnosti dobrých lidí a na krásných místech. Pro mě ve sportovním prostředí je to stadion v Opavě a můj tým. Za ty roky jsem potkal spoustu spoluhráčů, dobrých kamarádů a skvělých lidí okolo, kterých si budu navždy vážit a děkuji, že jsem mohl být přes 20 let v mém v životě součástí SFC Opava,“ vyznal se Jan Žídek na svém Instagramu.

„Vše jednou končí a něco nového začíná, ale Slezský bude navždy v mém srdci. Děkuji všem mým spoluhráčům za těch spoustu let, děkuji trenérům, realizačním týmům, holkám v prádelně, klukům z venkovního úseku, klukům pořadatelům a bylo by potřeba poděkovat dalším. Bohužel ne vždy se dá se všemi spolupracovat. Já jsem šťastný, co vše jsem mohl prožít a děkuji všem, kteří mi pomohli být lepším fotbalistou a člověkem. Však vy víte… Nesmím zapomenout poděkovat své úžasné ženě a svým skvělým synům, kteří mi vždy dávali energii a chuť jít dál,“ dodal.

V novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bude Jan Žídek rozdávat fotbalovou radost v dresu Karviné.