18.06.2022 | Jan Šimek | Rozhovory

Hráč měsíce Darmovzal: Věděl jsem, že na to mám. Teď se těší na FORTUNA:LIGU

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Opava – Má za sebou průlomovou sezonu. Naplno se prosadil do základní sestavy Slezského FC a hlavně na jaře patřil k jeho klíčovým hráčům. Svými skvělými výkony i důležitými zásahy si v květnu dokonce vysloužil cenu pro Hráče měsíce. Opavský odchovanec Denis Darmovzal nyní bude působit o patro výš ve FORTUNA:LIZE, kde se upsal Mladé Boleslavi.

Denisi opavský tým měl rozpačitý vstup do sezony, nakonec se ale dostal až do baráže o účast ve FORTUNA:LIZE. Co na to s odstupem času říkáte?
Uvědomil jsem si, že jsme něco dokázali. Tohle už něco znamená. Byl to pro mě dobrý zážitek, protože se to od nás nečekalo. O to víc jsme si to užívali, bylo to super. Týmově jsme si sedli.

Na jaře jste se ve 21 letech vypracoval k nepostradatelné muže opavské sestavy…
Do hry už jsem nakoukával dřív, ale nedostával jsem šance. Navíc jsme po pěti kolech měli strašně málo bodů… Pak jsem cítil, že už se mi začalo dařit, jenže do toho jsem chytil covid, takže jsem toho opět moc neodehrál. Přitom jsem už cítil, že by to na mě mohlo stát. Věřil jsem si. Věděl jsem, že na to mám, 

Druhá půlka sezony mi vyšla. Přitom v přípravě jsem se paradoxně zranil a vůbec jsem netrénoval. Na soustředění v Polsku jsem něco málo odběhal. První jarní zápas s Vyškovem jsme prohráli 1:4, trenéři hned začali vymýšlet změny, dali mě tam a chytil jsem se. Fakt mi to sedlo. (směje se)

Svými výkony jste si dokonce řekl o vítězství v anketě Hráč měsíce za květen. Co na to říkáte?
Je to super! Musím říct, že jsem to nečekal. Podobné ocenění rozhodně potěší a zároveň motivuje do další práce.

V Opavě končíte. Na tříleté smlouvě jste se dohodl s Mladou Boleslaví, ale nabídek jste prý měl více, že?
Dlouho jsem se bavil s taťkou, že by mi jejich hra mohla sedět. Vůbec jsem nečekal, že by se mi mohli ozvat, ale stalo se, takže se mi to splnilo. (směje se) Měl jsem tam toho víc, na poslední chvíli jsem se rozhodoval mezi Mladou Boleslaví a Baníkem.

Poprvé v kariéře vás čeká „velké“ stěhování, že?
Už do Opavy jsem to měl hodinku cesty. Od osmé třídy jsem byl na intru, takže jsem zvyklý být sám. Měl jsem to, dá se říct, za rohem. Byla to pohodička. Do Mladé Boleslavi to budu mít asi čtyři hodiny. Dost se těším a zároveň netěším na to, že se doma moc často neobjevím. (směje se) Je fakt, že jsem to nikdy nezažil, v Opavě jsem v podstatě vyrostl.

Nově budete nastupovat ve FORTUNA:LIZE. Tu už jste si vyzkoušel právě v dresu Opavy, šanci vám dali trenéři Kováč se Skácelem…
Startů jsem mohl nasbírat víc, ale taky jsem měl trochu smůlu. Pořád se se mnou něco táhlo. Měl jsem přetrhané vazy v kotníku, trápil jsem se s tím snad půl roku. Pak se ozvalo tříslo, do toho jsem dostal pásový opar…

Bylo toho fakt dost, takže jsem se pořád nemohl chytit. Ve většině zápasů jsem odehrál pár minut. V utkáních s Brnem a Plzní, kdy už bylo jasné, že jsme spadli, jsem hrál od začátku a cítil jsme se dobře. Je fakt, že jsem toho mnoho neodehrál, ale i tak už vím, že ve FORTUNA:LIZE je na všechno méně času.

Ve Slezsku rostou i další nadějní mladíci, že?
Určitě, což je super. Je tam hodně nadějných fotbalistů. Ať už to jsou Raty (Tomáš Rataj – pozn. red.), Krami (Denis Kramář) nebo Ščudlis (Adam Ščudla), Bany (Adam Gorčica) a další. Všechno to jsou kluci, kteří toho mají hodně před sebou. 

Pojďme zpátky k vám. Nedávno jste se vrátil z dovolené. Prozraďte, kde jste dobíjel baterky?
Byl jsem na týden v Egyptě, ale samozřejmě už jsem musel něco odběhat. V pondělí nám pak začíná společná příprava. 

V Mladé Boleslavi vás čeká nový trenér, noví spoluhráči. Jaké si dáváte nejbližší cíle v novém působišti?
Chtěl bych stabilně hrát, abych měl herní vytížení, bavilo mě to a nebyl jsem otrávený tím, že nehraju. Vím, že to nebude jednoduché, ale chci hrát a vyhrávat.

Foto: fkmb.cz