19.06.2022 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Béčko Slavie zvládlo baráž a postoupilo do F:NL! Už se nemůžeme dočkat, zní z klubu

Foto: slavia.cz
Praha – Nadcházející ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou hrát hned tři rezervy prvoligových klubů. Spartu a Olomouc, která si již dříve zajistila postup z MSFL, doplní i vítěz ČFL Slavia Praha. Sešívaní porazili v barážovém dvojutkání Zápy.

Slavia si účast v baráži, které se zúčastnili vítězové obou skupin třetí nejvyšší soutěže, zajistila až v posledním kole základní části. Pražané doma zdolali 3:1 rezervu Viktorie Plzeň, zaznamenali čtvrté vítězství v řadě a uhájili první příčku před Královým Dvorem. Ten získal stejný počet 51 bodů, doplatil ale na horší vzájemná utkání (4:0 a 2:2 z pohledu Slavie).

Také ve skupině B se hrálo o účast v baráži až do samého závěru. Strhující finiš měly Přepeře, které ukončily sezonu sérií šesti výher v řadě. Nakonec ale skončily o dva body druhé za vítěznými Zápy (59).

Samotná baráž pak byla v režii slavistických mladíků. Ti nejprve ve středu doma porazili díky gólům Zachovala a Nováka Zápy 2:1. Postupové oslavy pak stvrdili Pražané v sobotu, kdy se na půdě soupeře dostali díky hattricku Touly do tříbrankového trháku. Zápy sice v závěru dvěma slepenými góly v rozmezí čtyř minut snížily, na více to ale nestačilo.

Celkovým vítězem ČFL se tak po výhrách 2:1 a 3:2 stalo „béčko“ Slavie Praha, které se po Karviné a rezervě Sigmy Olomouc stalo pro příští ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY posledním nováčkem.

„Soupeře jsme jednoznačně přehráli. Dali jsme mu pět gólů, a to s velmi mladým týmem, což je skvělé. Vyhráli jsme celou soutěž, z čehož máme velkou radost,“ cituje klubový web trenéra Marka Jarolíma.

Za postup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je velmi rád. „Že zde bude i druhá nejvyšší soutěž, je výbornou zprávou pro celý klub. Jedná se zároveň o ohromnou příležitost pro hráče, kteří se budou moct svým fotbalem prezentovat na vyšší úrovni. Už se nemůžeme dočkat, až si své kvality ověříme i o patro výše,“ dodal někdejší záložník, jenž získal v dresu Slavie dva mistrovské tituly.