20.06.2022 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Rok byl studentem, teď bude znovu i trenérem. Kováč se upsal u Jordánu

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Tábor – Fotbalisté Táborska mají nového trenéra. Osmý tým loňského ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY převzal někdejší reprezentant Radoslav Kováč. Na lavičce FC MAS nahradil Lotyše Sergejse Golubevse. Ten podle informací webu iSport.cz zamířil na prestižnější adresu v podobě pražské Slavie.

„Když mě kontaktoval Martin Vozábal (výkonný ředitel Táborska – pozn. red.), jeho nabídka mi přišla zajímavá. Brzy jsme našli společnou řeč,“ prozrazuje pro klubový web Jihočechů Kováč. „Vím, že Táborsko je ambiciózní klub, který se chce krok po kroku posouvat výš,“ dodává.

Informaci o dohodě s Kováčem Táborsko zveřejnilo pouhý den před startem letní přípravy na novou sezonu. Dvaačtyřicetiletý kouč byl rok bez angažmá a naplno se věnoval studiu trenérské licence UEFA. Naposledy trénoval Opavu, sestupu Slezanů z FORTUNA:LIGY do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ale nezabránil. Před prací v Moravskoslezském kraji zastával v letech 2017–2019 funkci asistenta ve Spartě.

Na Letné také majitel třiceti startů a dvou gólů za národní mužstvo ukončil profesionální hráčskou kariéru. Jako obránce vedle rudých oblékal dres Spartaku Moskva, londýnského West Hamu United nebo švýcarské Basileje. S ní získal v domácí soutěži dva tituly, v Česku si mistrovské oslavy užil roku 2005 právě se Spartou.

„Na nové angažmá se moc těším, je to pro mě velká výzva. V pondělí začneme přípravu, očekávání jsou velká. Věřím, že s týmem nezklameme,“ uvádí vítěz mistrovství Evropy do 21 let z roku 2002. V Táboře si podle svých slov plánuje pořídit byt, aby každý den nemusel dojíždět z Prahy.

Sedmatřicetiletý Golubevs se stal hlavním trenérem Táborska v prosinci loňského roku. Předtím působil jako asistent Miloslava Brožka. Jihočechy v minulé sezoně dovedl k celkové osmé příčce, která je pro ně nejlepším umístěním ve F:NL za posledních šest let. S klubem podepsal smlouvu do června 2023, po dohodě obou stran ale už neplatí. Pokud Slavia jeho příchod potvrdí, s o deset let starším Brožkem se znovu sejde v jedné organizaci. Tentokrát v hlavním městě.