30.07.2022 | Petr Komárek | Zápas

Karviná vstoupila do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výhrou, Třinci dala tři branky

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Karviné na úvod nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nezaváhali. V prvním kole zvítězili na hřišti Třince 3:0. Rozhodující gól zápasu vstřelil po dvaceti minutách prvního poločasu Mikuš. Slovenský záložník se prosadil po přihrávce třineckého odchovance v dresu MFK Ciencialy pokusem na bližší tyč. Druhou branku přidal dvacet minut před koncem střídající Zedníček. Ten se trefil paradoxně při největším tlaku domácích. Konečný výsledek stanovil v nastavení Bartl.
bez branek
22' Mikuš
71' Zedníček
90+2' Bartl
50' Kateřiňák
59' Hýbl
72' Straňák
75' Jursa
41' Nešický
45+3' Papadopulos
55' Krčík
73' Durosinmi
84' Rezek
Sestavy
Hasalík – Jursa (79. Obadal), Foltyn, Straňák, Hýbl (79. Szewieczek) – Machuča (74. Holík), Habusta – Omasta, Kateřiňák, Kania – Juřena
Na lavičce: Kerl, Brak, Tandara, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Žídek, Rolinek (88. Šindelář) – Mikuš (61. Zedníček), Soukeník, Nešický (88. Bartl), Cienciala (61. Rezek) – Málek (61. Durosinmi) – Papadopulos
Na lavičce: Neuman, Svoboda
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Batík – Dresler, Mikeska • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 1162

Komentář

Poslední tým minulé sezony FORTUNA:LIGY mohl otevřít skóre už po dvou minutách, když Papadopulos obral soupeře o míč. Přízemní střelu zkušeného útočníka Hasalík vytěsnil před sebe, dorážce domácí dokázali zamezit. Na druhé straně prošel do šestnáctky Kania, jeho prudké zakončení proletělo nad brankou.

Mnohem nebezpečnější byla situace po centru Omasty. Jeden z hostů balon odvrátil pouze ke kapitánovi Třince Habustovi, který z hranice pokutového území mířil těsně vedle pravé tyče Ciupovy brány. Ve 22. minutě udeřila Karviná. Pas za obranu doběhl třinecký odchovanec ve službách hostů Cienciala a z hranice brankové čáry poslal před malé vápno přízemní přihrávku. Na tu si naběhl Rajmund Mikuš a trefil se přesně k bližší – levé tyči.

Po přestávce mohl Cienciala přidat k asistenci také gól. V reakci na Málkovu nabídku okamžitě vystřelil, Hasalík ale balon vyboxoval mimo branku. Deset minut poté hlavičkoval Habustův centr Straňák, i kvůli krkolomné pozici však nad branku Karviné. Třinec bývalého účastníka nejvyšší soutěže zatlačil. Habusta našel v náběhu Machuču, jenž o kousek minul pravou Ciupovu tyč.

Navzdory třinecké převaze se ale znovu radovali Karvinští. Soukeníkův pas za obranu si zpracoval střídající Martin Zedníček a přehodil vyběhnuvšího Hasalíka. Čtvrt hodiny před koncem se u penaltového puntíku neprosadil Papadopulos, třetí gól ale MFK nakonec přidal. Ve druhé minutě nastavení se do vápna z boku vřítil Ježek a Danielu Bartlovi stačilo nasměrovat balon do prázdné brány.