30.07.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov si doma poradil s Chrudimí, dvakrát udeřil snajpr z Burundi

Foto: Filip Ježek
Drnovice – Fotbalisté Vyškova odstartovali letošní ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY výhrou. V Drnovicích v prvním kole porazili Chrudim 3:0. Hanáci se během první půle dostali do dvoubrankového vedení, o oba góly se v rozmezí šesti minut postaral burundský útočník Kanakimana. Třetí trefu přidal deset minut po přestávce po rohovém kopu stoper z Pobřeží Slonoviny Fofana.
11' Kanakimana
17' Kanakimana
56' Fofana
bez branek
70' Lahodný
bez karet
Sestavy
Kinský – Ilko, Němeček (77. Oulehla), Fofana, Štěpánek – Lahodný (87. Cabadaj), Weber (65. Moučka) – Kanakimana, Krška, Lacík (77. Klesa) – Kratochvíla (65. Vintr)
Na lavičce: Jícha, Matys
Trenér: Rostislav Horáček
Floder – Koželuh, Hašek, Harušťák, Kesner (89. Skwarczek) – Vrána (65. Jančura) – Záviška (65. Juliš), Řezníček, Průcha, Kodýdek (65. Firbacher) – Jedlička
Na lavičce: Mach, Gregovský, Kejř
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Líkař • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 625

Komentář

I když velkou část zápasu propršelo, šance rozhodně nechyběly. Už zkraje duelu nasměroval míč jen těsně nad branku chrudimský Jedlička. Vyškov se snažil držet krok a parádní šanci založil Bienvenue Kanakimana. Jenže obrana jej úspěšně zastavila a finální střela šla dost vedle. Střelec z Burundi však nic nevzdával a v jedenácté minutě otevřel skóre. Kanakimana si navedl míč na osu hřiště, odkud přehodil hostujícího gólmana.

Netrvalo přitom dlouho a domácí celek slavil podruhé. U trefy na 2:0 opět nechyběl Bienvenue Kanakimana, který si dobře ťuknul balón s Fofanou a samostatný postup zužitkoval znamenitě. Vyškov potom sice neproměnil tlak po hlavičce Štěpánka a dorážce Ilka, slibný náskok ale Hanáky nechával v klidu. Dvoubrankový rozdíl totiž platil i při odchodu do kabin mezi poločasy.

Po návratu na hrací plochu si lépe vedla Chrudim, když zahrozila hned ze dvou zajímavých pozic. Kinský ve vyškovské bráně ovšem vychytal jak Závišku, tak Vránu. Pro domácí to však neznamenalo žádnou komplikaci – po rohu v 56. minutě vsítil premiérovou soutěžní branku Adama Fofana.

V závěru se už žádné drama nekonalo, a proto si jihomoravští fotbalisté dokráčeli k přesvědčivé výhře. Napodobili tak Karvinou nebo Líšeň, které už také mají na kontě první vítězství v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.