06.08.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Hotovo za 22 minut. Chrudimští přehráli Příbram a berou první výhru v sezoně

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi napravili prohru z úvodního kola sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Vyškovu a zapsali premiérové vítězství v novém ročníku. Na svém trávníku si poradili s Příbramí, kterou porazili rozdílem tří branek. Za Vodojemem bylo rozhodnuto už po necelé půlhodině, Chrudimští totiž vměstnali všechny tři své trefy do úvodních 22 minut.
2' Průcha
15' Záviška
22' Jedlička
bez branek
6' Záviška
85' Řezníček
58' Jeřábek
88' Vokřínek
Sestavy
Floder – Koželuh, Hašek, Harušťák, Jančura – Řezníček – Vrána (89. Sedlák), Průcha (79. Skwarczek), Kodýdek (89. Kejř), Záviška (67. Juliš) – Jedlička (67. Firbacher).
Na lavičce: Mach, Gregovský
Trenér: Radek Kronďák
Melichar – Čejka, Fišl, Stropek, Dudl – M. Čermák, J. Jeřábek, Musil (80. V. Novotný), Petrák – Osmančík (80. Vokřínek), Surmaj (80. Vott).
Na lavičce: Smrkovský
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Kvítek – Kotalík, Poživil • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 750

Komentář

Chrudimští fotbalisté chtěli v zápase s Příbramí odčinit nepříjemnou úvodní porážku 0:3 a za tímto cílem vykročili s pořádnou vervou. Na svého soupeře před vlastními fanoušky doslova vlétli a ve druhé minutě slavili první úspěch. Matyáš Kodýdek se dostal z levé strany do pokutového území, kde se mu podařilo procpat míč na Petra Průchu, jenž dokázal trefit odkrytý kout příbramské branky a poslal Chrudim do vedení.

Namlsaní domácí ale pokračovali ve velké stylu. Fotbalovou parádu předvedl po čtvrthodině hry také Jan Záviška, jenž se položil do centrovaného míče a ze vzduchu prudkým projektilem rozradostnil chrudimské tribuny podruhé – 2:0.

Vynikající první půlku úvodního poločasu podtrhla další akce po pravé straně, kterou na přední tyči zakončil Tomáš Jedlička a svým prvním gólem v dresu Chrudimi upravil již na rozdíl tří branek. Na druhé straně skončila střela Pavla Osmančíka na tyči chrudimské branky, do kabin se tak šlo za stavu 3:0.

Po pauze již tolik velkých šancí vidět nebylo. Hosté se snažili o snížení, jenže jejich snahy definitivně zmařila červená karta Jakuba Jeřábka za zákrok na Josefa Koželuha v 58. minutě. Další branka v Chrudimi nepadla, domácí si pohlídali výhru a úvodní tříbodový zisk v sezoně, to Příbram naopak zapsala první porážku.