07.08.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Sparta B v prvním domácím utkání remizovala s Vyškovem

Foto: sparta.cz
Praha – Fotbalisté B-týmu Sparty ve 2. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Vyškovem 1:1. Domácí šli do vedení v prvním poločase, když se prosadil Schánělec těsně před přestávkou. Hosté odpověděli v 75. minutě, kdy se prosadil Vintr. Hosté bodovali i podruhé v probíhající sezoně.
43' Schánělec
75' Vintr
84' Novotný
90+3' Horák
33' Klesa
86' Lual
90+1' Ilko
Sestavy
Tůma – Váňa, Vydra, Kaštánek (89. Kukučka), Horák – Jonáš, Gedeon (74. Holoubek), Pudhorocký – Goljan (66. Kuchař), O. Novotný, Schánělec (74. Šilhart).
Na lavičce: Nalezinek, Borkovec, Žížala
Trenér: Michal Horňák
Kinský – Ilko, Fofana, Štěpánek, Oulehla (20. Srubek) – Cabadaj (78. Matys), Weber (46. Kratochvíla) – Lacík (69. Lual), Klesa (46. Vintr), Krška – Kanakimana.
Na lavičce: Jícha
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Rouček – Pečenka, Cichra • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 534

Komentář

Sparťanská rezerva na svého soupeře doslova vlétla a již ve čtvrté minutě se ocitl sám před brankářem Kinským Tomáš Schánělec. Nositel slavného brankářského jména v dresu Vyškova ale jeho zakončení dokázal nohou vytěsnit mimo tři tyče. O deset minut se mohlo skóre opět měnit, a to zásluhou daleko aktivnějšího domácího celku. Novotný ale po kolmici Pudhorockého tváří v tvář Kinskému pálil nad horní tyč.

Hosté reagovali střídáním v defenzivních řadách již ve 20. minutě, Sparta měla ale v prvním dějství nadále více ze hry a pasivitu Vyškova potrestal krátce před poločasovým hvizdem Tomáš Schánělec. Ten dostal díky přistrčení kapitána Pudhorockého šanci na reparát své spálené šance ze samého úvodu utkání a parádním obstřelem přisoudil svému celku poločasové vedení 1:0.

Kouč Vyškova Jan Trousil učinil o přestávce další dvě změny ve snaze změnit obraz hry a potěšit několik statečných v sektoru příznivců Vyškova, kteří celé utkání svůj oblíbený tým neúnavně podporovali. To se povedlo naprosto dokonale, neboť ve druhé půli se obraz hry jevil jako daleko vyrovnanější. Navíc si střídající Ondřej Vintr v 75. minutě našel centr Pavola Ilka z pravé strany a přesnou hlavičkou k tyči srovnal stav utkání.

Prakticky okamžitě mohl vrátit otěže utkání do rukou pražského celku střídající Tomáš Kuchař, jeho nádherná technická střela zpoza vápna ale proplachtila těsně vedle pravé šibenice. Ve zbytku zápasu již diváci svědky žádné brankové příležitosti nebyli, béčko Sparty tak ani napodruhé v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nevyhrálo a s hosty z Vyškova se rozešlo smírně výsledkem 1:1.