10.08.2022 | Petr Komárek | Rozhovory

Jolanda i ždímačka. Spadli jsme zase na zem, lamentoval jihlavský Zoubele

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Na výhru z Vlašimi dokázali navázat. Fotbalisté Jihlavy ani v druhém zápase FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nevyšli bodově naprázdno. Jenže, slibně rozehraný domácí souboj proti rezervě Olomouce k dalšímu vítězství nedotáhli. Rychle získané vedení těsně před přestávkou ztratili, v samotném závěru pak mohli přijít i o remízu. Zkušeného Lukáše Zoubeleho (na snímku s číslem 15) mohlo alespoň těšit, že ve druhé nejvyšší soutěži konečně skóroval. Na gól čekal více než rok.

Ze zápasu mezi Jihlavou a Olomoucí B neuběhly ani tři minuty. Na Svobodův centr si ve vápně naskočil někdejší hráč Teplic, Jablonce či Brna a hlavičkoval za padajícího brankáře Trefila. Vysočina vsítila první domácí gól v letošní sezoně, zároveň využila rozhodčím ponechanou výhodu.

„Je to pro mě velké plus. Minulý rok jsem se neprosadil, za gól jsem upřímně rád,“ přiznal po zápase před kamerou klubové televize Zoubele. V loňské sezoně skóroval pouze za jihlavskou rezervu. Ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE se mu to až do pátku povedlo naposledy 22. května roku 2021. Tehdy udeřil ještě v dresu Žižkova, jemuž v osmigólové přestřelce pomohl porazit Chrudim 5:3.

S Jihlavou se ale z triumfu radovat nemohl. „Místo, aby nám gól pomohl, stal se opak. Olomouc začala hrát a my jsme jenom přihlíželi. Všude jsme byli daleko, vyústilo to ve vyrovnání krátce před koncem poločasu,“ zlobil se.

Sigma za nepříznivého stavu několikrát zahrozila. Matoušek ještě střílel kousek nad břevno jihlavské brány, zanedlouho ale přízemním pokusem na zadní tyč srovnal Uriča. Z prvního dějství přitom zbývalo odehrát už jen minutu. „Když se nám konečně podaří dát rychlý gól, měli bychom se uklidnit. Iniciativu ale převzal soupeř, nemělo by se nám to stávat,“ štvalo Zoubeleho.

„Bylo to velké špatné. Nevím, co to bylo. První domácí zápas jsme si představovali určitě jinak,“ nebral si servítky. Ve druhé půli chtěli svěřenci trenéra Kameníka předvést jiný, lepší výkon. Ale, nevyšlo to. „V šatně jsme si něco řekli, ale asi to tam zůstalo. Na konci měl sice šanci Radek Křivánek, ovšem Olomouc také. Remíza je asi zasloužená,“ hlesl šestatřicetiletý rodák z Ústí nad Labem.

Do pokutového území nejprve prošel právě střídající Křivánek, hostující branku však minul. Těsně před koncem zápasu pak Horákům zatrnulo. Mohli za to dva olomoučtí náhradníci. Piňa nastřelil tyč a Grečmal zblízka mířil do vyběhnuvšího gólmana Jágrika. Sigma málem dokonala obrat ve skóre. „Kdybychom prohráli, byla by to malá tragédie. Oddechli jsme si,“ nezastíral záložník s téměř dvěma stovkami utkání ve FORTUNA:LIZE.

Vysočina poprvé inkasovala a ztratila. „Vyhrajete venku a musíte to umět potvrdit. Spadli jsme zase na zem a teď musíme pracovat,“ odfrkl si Zoubele po remíze 1:1. „Máme určité cíle a takhle to nejde. V kabině zvýšíme hlas, aby to příště bylo lepší.“

Nejstarší člen jihlavského kádru navíc musí dohánět manko z přípravy. „Skoro jsem ji neměl, laboroval jsem s ramenem. Momentálně jsem na sedmdesáti procentech, v 66. minutě mě chytly křeče,“ přiznal. Neprospělo mu ani vedro, ve kterém se duel proti Olomouci odehrával. „Byla to pro mě ždímačka. Těším se, až bude trochu chladněji, tohle byl extrém,“ prozradil Lukáš Zoubele.

3' Zoubele
45' Uriča
31' Vedral
72' Tall
61' Spáčil
Sestavy
Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, T. Svoboda (54. Peřina) – Tureček (80. Shudeiwa), Lacko – Fila (46. Piško), Araujo-Wilson (46. Křivánek), Selnar – Zoubele (68. Tall)
Na lavičce: Soukup, Ogiomade
Trenér: Jan Kameník
Trefil – Slavíček, Bednár, Vepřek, Sláma – J. Matoušek (75. Mikulenka), Fabiánek (90+1. Grygar), Spáčil, Uriča (63. Galus) – Slaměna (63. Piña), Hadaš (75. Grečmal)
Na lavičce: Bílý, David
Trenér: Augustin Chromý
Rozhodčí: Volek – Hurych, Lakomý • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 478