20.08.2022 | Jan Šimek | Zápas

Karviná je doma stoprocentní, Jihlavu zlomil gól Bartla v závěru

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – Celek Karviné doposud na svém trávníku v novém ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY neztratil ani bod. Po vydřeném vítězství nad Vlašimí tentokrát Karvinští porazili Jihlavu. Osud vyrovnaného duelu překlopil na domácí stranu Daniel Bartl, který svým gólem v 85. minutě rozhodl o výhře Karviné 2:1.
28' Papadopulos
85' Bartl
69' Araujo-Wilson
14' Boháč
90+1' Ciupa
35' Křivánek
59' Piško
Sestavy
Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Soukeník, Žídek, Zedníček (69. Motyčka) – Mikuš (56. Cienciala), Boháč, Málek, Durosinmi (77. Memić) – Papadopulos (56. Bartl).
Na lavičce: Neuman, Nešický, Rezek
Trenér: Radomír Korytář
Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, T. Svoboda – Shudeiwa (46. Tureček), Piško – Křivánek (74. Ogiomade), L. Fila (46. Araujo-Wilson), Selnar – Zoubele (83. Tall).
Na lavičce: Soukup, Křehlík, Vítek
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Vokoun – Váňa, Černoevič • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 810

Komentář

Karvinského favorita mohla Jihlava zaskočit hned zkraje utkání. Po rohu Selnara nebezpečně vypálil Fila a gólman Ciupa měl co dělat, aby míč po jeho ráně vytlačil nad břevno. Na opačné straně zase Durosinmi svou patičkou překvapil Jágrika, kterého na brankové čáře musel zastoupit jeden z jihlavských hráčů.

Následně po ose Zoubele – Křivánek – Křišťál doputoval míč k posledně jmenovanému, jenže ten střelou bez přípravy minul karvinskou branku. A pak přišel trest. Málek rozehrál roh na přední tyč, kam si naskočil karvinský lídr Papadopulos a hlavičkou s přispěním břevna poslal domácí do vedení.

Vzápětí mohl náskok Karviné zvýraznit Durosinmi, jenže balon po jeho tečované ráně skončil na tyči. Po povedené přihrávce Svobody mohl srovnat Křivánek, ale z dobré pozice minul, a když domácí Durosinmi v závěru první půle netrefil odkrytou bránu Jihlavy, šlo se do kabin za stavu 1:0.

Po změně stran Vysočina zahodila hned tři tutovky. Nejprve neuspěl se svým obstřelem Křivánek, domácí bránu pak netrefil ani Křišťál a při přečíslení, které vedl Araujo-Wilson, zazářil důležitým zákrokem karvinský gólman Ciupa. Vyrovnání se hostující celek dočkal v 69. minutě, kdy se Araujo-Wilson po přihrávce Selnara uvolnil v šestnáctce a střelou k pravé tyči srovnal skóre. 

Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí po bodu, získal míč ve středu pole Bartl, rychle si míč potáhl dopředu, vypálil zpoza vápna a vrátil Karviné těsný náskok. Jihlava ovšem nesložila zbraně, v samém závěru mocně dotahovala. 

Ciupa se zaskvěl při ráně Svobody, v nastavení pak Araujo-Wilson zblízka hlavičkoval těsně nad břevno karvinské brány, neuspěli ani střídající Tall a Ogiomade, domácí tak tři body uhájili a na domácím trávníku jsou zatím stoprocentní.