21.08.2022 | Josef Janda | Zápas

Chrudim přetavila dlouhou přesilovku ve tři body, rozhodl Záviška

Foto: mfkchrudim.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska neukončili čekání na premiérové letošní vítězství ani ve 4. kole. V souboji s Chrudimí šli svěřenci trenéra Kováče po faulu brankáře Zadražila už ve 12. minutě do deseti. Východočeši dlouhou hru v početní výhodě přetavili v branku až po změně stran, konkrétně v 69. minutě. Tři body vystřelil MFK Jan Záviška. Chrudim si druhou výhrou polepšila v neúplné tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na osmou příčku. Táborsko je se dvěma body čtrnácté.
bez branek
69' Záviška
12' Zadražil
(po utkání) Kotek
32' Řezníček
86' Průcha
Sestavy
Zadražil – Kone, Navrátil, Mezera – Bezpalec, Tusjak, Kopřiva (77. Bederka), Plachý (77. Varačka) – Babacar (80. M. Šplíchal), J. Mach (13. Kotek), Nešpor (77. Tolno).
Na lavičce: Kosek, Provazník
Trenér: Radoslav Kováč
Floder – Harušťák, Hašek, Koželuh (46. Látal), Kesner (46. Skwarczek) – Řezníček, Vrána (90+1. Juliš), Záviška, Průcha, Kodýdek (89. Kejř) – Jedlička (80. Firbacher).
Na lavičce: Mach, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Szikszay – Volf, Vyhnanovský • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1024

Komentář

Do první významnější šance utkání se dostali domácí Tusjak s Babacarem po deseti minutách. Tusjak našel centrovaným míčem Babacarovu hlavu, od níž skončil balon těsně nad chrudimskou brankou.

Důležitou situaci nabídla 12. minuta. Jan Záviška dostal pas za obranu Táborska a míč proletěl i podél gólmana Adama Zadražila. Jeho zákrok na Závišku však neunikl rozhodčímu, který tasil pro brankáře Táborska červenou kartu. Domácí trenér tak stáhl Macha a do branky se postavil František Kotek.

Hosté převzali iniciativu, nicméně táborská obrana v čele s brankářem Kotkem držela neprůstřelnost. Po půlhodině musel Kotek zasahovat skluzem na hranici vápna proti Jedličkovi, aby na něj nešel chrudimský fotbalista ze strany sám.

V závěru poločasu zahrozili i oslabení domácí. Sérii čtyř rohových kopů odolal ale rovněž gólman Floder. Zajímavá první půle tak skončila bezbrankovou remízou.

Začátek druhého dějství se opozdil o pět minut, jelikož hlavní rozhodčí Szikszay nemohl kvůli zranění pokračovat. Jeho pozici zaujal asistent Volf, asistentem se pak stal místní rozhodčí Novotný.

Po hodině hry přišly chvíle táborského Babacara. Nejprve se zmocnil míče před vlastním vápnem a prošel celým hřištěm, až se dostal ke střele. Jeho pumelici Floder vyrazil, následně vyrážel chrudimský gólman další vysoký míč. V další akci se Babacar chopil role nahrávače a vyslal do úprku po pravé straně Plachého, jehož rána jen o kousek minula tyč.

Táborsko působilo ve druhé půli sympaticky a snažilo se i útočit, první branku vstřelila ale Chrudim. Gólovou akci hostů zakončil v 69. minutě přesnou střelou k tyči Jan Záviška, který využil chyby hlavičkujícího obránce Koneho.

V závěrečných minutách vydatně prostřídaly oba týmy. Táborsko i v deseti usilovalo do posledních chvil o vyrovnání, skóre už se ale nezměnilo. Chrudim zvítězila v Táboře 1:0.