26.08.2022 | Jan Šimek | Zápas

Jihlava doma poprvé vyhrála, přetlačila Táborsko. Jihočeši padli potřetí v řadě

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – Fotbalisté Jihlavy potvrdili roli favorita a na svém hřišti si poradili s trápícím se Táborskem. Hosté sice mohli jít do vedení, jenže Jan Mach trefil břevno a vzápětí otevřel skóre domácí Tomáš Svoboda. Po změně stran přidali další dva góly Vysočiny Lukáš Zoubele s Miroslavem Turečkem a jihlavský celek dokráčel k prvnímu vítězství na domácím trávníku v sezoně. Jihočeši naopak ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE prohráli potřetí za sebou a dál čekají na premiérovou výhru.
34' Svoboda
59' Zoubele
78' Tureček
bez branek
61' Piško
20' Babacar
26' Mezera
68' Kosek
Sestavy
Jágrik – Křišťál, Vedral, Gabriel, T. Svoboda – Tureček, Piško – Křivánek (80. Shudeiwa), Ogiomade (57. Tall), Selnar (70. Peřina) – Zoubele (80. L. Fila).
Na lavičce: Soukup, Křehlík, Vítek
Trenér: Jan Kameník
Kotek – Kone (70. Tolno), Navrátil, Mezera – Bezpalec, Tusjak (46. Kosek), Bederka (46. Kopřiva), Plachý – Babacar, J. Mach (63. Ledecký), Nešpor (75. Varačka).
Na lavičce: Dzérve, Provazník
Trenér: Radoslav Kováč
Rozhodčí: Všetečka – Pečenka, Novák • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 453

Komentář

Táborsko v týdnu přivedlo posilu do ofenzivy, když se domluvilo na spolupráci s Davidem Ledeckým, zkušený útočník ovšem v základní jedenáctce hostujícího celku chyběl. Tým pod vedením kouče Radoslava Kováče nezačal špatně. Po dvaceti minutách se po povedené přímočaré akci dostal do zakončení Mach, který svou prudkou střelou málem přelomil břevno.

Vzápětí zahrozil po standardce Jihlavy paradoxně hostující Nešpor, jenž ohrozil vlastního brankáře Kotka, ale ten vytáhl dobrý zákrok a podržel svůj tým. Po půlhodině hry se prosadili domácí. Po rychlém brejku Křivánek poslal zprava centr do vápna, z druhé vlny si do volného prostoru naběhl Svoboda a střelou bez přípravy se štěstím otevřel skóre.

O přestávce hosté udělali dvě změny v sestavě. Bederku nahradil Kopřiva a Tusjaka Kosek. Právě on měl hned v úvodu druhého poločasu velkou příležitost. Po rohu Plachého se opřel do odraženého míče a jeho tečovaná rána skončila na břevnu jihlavské brány. Opakoval se stejný scénář jako v první půli – Jihlava přežila šanci Táborska a krátce nato udeřila.

Střídající Tall centrem z levé strany poslal míč do hostující šestnáctky, kam vletěl Zoubele, zblízka chladnokrevně prostřelil Kotka a tím zlomil odpor do té doby velmi dobře hrajícího Táborska. Jihlavský Tureček následně potrestal chybu hostů, kteří ztratili nedaleko vápna balon a bylo hotovo. V závěru mohl přidat čtvrtý gól domácích střídající Shudeiwa, ale toho vychytal Kotek.

Vysočina tak zvítězila 3:0 a na svém trávníku poprvé v sezoně naplno bodovala. Táborsko se trápí dál, prohrálo ve třetím utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY za sebou a po pěti kolech stále čeká na první vítězství v novém ročníku F:NL.