27.08.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Opava po dvou prohrách zabrala a přemohla Vlašim. Středočeši zůstávají bez bodu

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Slezského FC se oklepali ze dvou porážek v řadě a ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE opět naplno bodovali. Opavští uspěli ve Vlašimi, kde o jejich vítězství rozhodla jediná branka. Na začátku druhého poločasu se o ni postaral Miloš Kopečný. Vlašimští si v závěru sice vytvořili šance na srovnání skóre, jenže je nedokázali proměnit, a tak si tři body odvážejí Slezané.
bez branek
53' Kopečný
67' Hošek
90+1' Onije
69' Kramář
84' Lasák
87' Šigut
Sestavy
Vágner – Horský (46. Rigo), Lehoczki, Hošek (73. Lehovec), Halinský – Smejkal (66. Toula), Zinhasović (46. Onije), Kulhánek, Suchan, Langhamer (66. Ugwu) – A. Svoboda.
Na lavičce: Kolář, Šimeček
Trenér: Martin Hyský
Lasák – Helebrand (60. Šcudla), Bílek, Janoščín, Kadlec – Kopečný, Rychlý, Šigut (90+2. Janjuš), Pikul (90+1. Doleček) – Rataj (60. Macháček), Kramář.
Na lavičce: Číž, Dostál
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Zaoral – Dohnálek, Pochylý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 370

Komentář

Začátek utkání nenabídl strhující podívanou a diváci se v úvodní čtvrthodině museli chvílemi nudit. Až po sedmnácti minutách hry přišlo první nebezpečí, které obstarali domácí. Suchanovu ránu zpoza vápna Lasák vyrazil k Langhamerovi, který však bohužel pro domácí přestřelil. Tato šance probudila i hostující tým, který naznačil své útočné choutky několika centry do pokutového území, ale žádná vyložená šance z toho nebyla.

Opava se nakonec mohla radovat z branky Šiguta, ale hostující hráč byl v době přihrávky v ofsajdu a pokračovalo se tedy za bezbrankového stavu. Na tom nic nezměnil ani pokus Jana Suchana z konce poločasu.

Vlašim reagovala na první poločas dvojitým střídáním a na hřiště se podívala dvojice Rigo a Onije. A právě nové síly na hrací ploše se hned zapojily do útočných snah středočeského celku. Jako první vzal na sebe odpovědnost Onije. Jeho rána zpoza vápna letěla těsně vedle branky Lasáka, který by jinak plachtil vzduchen marně. O chvíli později to zkoušel Rigo, který dostal míč do podobné pozice jako Onije a Lasák se musel pořádně natahovat, aby jeho jedovatou ránu vyrazil na roh.

A tak udeřilo na opačné straně. V 52. minutě se míč nejprve otřel o břevno, ale o minutu později se již dokázal ve vápně ideálně zorientovat Miloš Kopečný a poslal hosty do vedení – 0:1. Vlašim inkasovaná branka srazila do kolen a Vágner se musel hned dvakrát mít na pozoru před šancemi hostí.

Až dvacet minut před koncem se domácí dokázali dostat do nebezpečné situace, když se po centru k hlavičce odhodlal Kulhánek. Míč těsně minul šibenici opavské branky. Podobně si počínal i Antonín Svoboda, který v dobré pozici poslal míč hlavou nad břevno. V nastaveném čase se již domácí nedokázali dostat do většího tlaku a Opava si od bájné hory Blaník odváží tři body.