31.08.2022 | Petr Komárek | Zápas

Třinec doma čtyřmi góly rozstřílel Vlašim a prohloubil její trápení

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Loni bojovali o postup do FORTUNA:LIGY, letos to zatím vypadá, že se budou bít o záchranu. Fotbalisté Vlašimi jsou po šesti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poslední, navíc bez jediného bodu. Svěřenci trenéra Hyského naposledy nestačili na Třinec 0:4. Jejich nelichotivou situaci dokumentovala třetí trefa Slezanů, Kateřiňák nachytal brankáře téměř z poloviny hřiště. Výběr kouče Zbončáka naopak doma zvítězil potřetí v řadě.
27' Foltyn
55' Holík
69' Kateřiňák
78' Juřena
bez branek
10' Foltyn
38' Habusta
21' Toula
44' Lehoczki
72' Hyský (trenér)
73' Smejkal
Sestavy
Hasalík – Jursa, Foltyn (81. Brak), Straňák, Hýbl – Habusta, Kateřiňák (86. Tandara) – Omasta, Holík (68. Machuča), Gembický (86. Obadal) – Juřena (81. Samiec)
Na lavičce: Kerl, Szewieczek
Trenér: Martin Zbončák
Vágner – Lehovec (78. Hošek), Halinský, Kulhánek, Lehoczki – Rigo, Langhamer, Suchan (78. Šimeček), Onije (62. Smejkal), Horský (62. Ugwu) – Toula (62. A. Svoboda)
Na lavičce: Kolář, Zinhasović
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Dorušák – Pfeifer, Žurovec • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 520

Komentář

Středočeši ve snaze ukončit sérii porážek zahrozili na konci osmé minuty. Rigo si narazil s Langhamerem a odcentroval do vápna. Na zadní tyči se dostal k hlavičce Horský, Hasalík se ale stačil přemístit a balon vyrazil. Na druhé straně získal odražený balon Juřena. Bránící Kulhánek jeho pokus na poslední chvíli vychýlil skluzem mimo branku.

Po dvaceti minutách pronikl do pokutového území rozběhnutý Foltyn, přihrávku do prostoru penalty hostující obrana odvrátila. O sedm minut později ale inkasovala. Na Kateřiňákův rohový kop si naskočil Martin Foltyn a hlavičkoval do pravého horního rohu Vágnerovy branky. Gólman patřící Slavii zanedlouho chyboval, Gembický toho však využít nedokázal.

Vlašim mohla udeřit také z rohu. Kapitán Suchan našel v chumlu těl před bránou Toulu, který hlavou zamířil těsně vedle pravé tyče. Krátce před přestávkou to pak z hranice šestnáctky zkoušel technicky Horský. Střela ale letěla přímo do míst, kde stál připravený Hasalík.

Na začátku druhé půle propadl Omastův pas až k Juřenovi, jehož zakončení musel Vágner vytěsnit nad břevno. Druhý gól domácích přišel za chvíli. Lukáš Holík po Foltynově dlouhé nahrávce za obranu předskočil nedůrazného Kulhánka a obstřelil Vágnera.

V 69. minutě přišel moment Jiřího Kateřiňáka. Třinecký záložník si všiml, že Vágner je venku z brány, a z velké dálky jej přehodil. Čtvrt hodiny před koncem navíc Slezané udeřili počtvrté. Václav Juřena si poradil s trojicí soupeřů a balon umístil přesně k vzdálenější tyči.