31.08.2022 | Matěj Vybíral | Zápas

Táborsko zaskočilo Karvinou, první výhru v sezoně trefil Babacar

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná – O největší překvapení se v rámci vloženého 6. kola postarali fotbalisté Táborska. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče ukončili na půdě favorizované Karviné letošní čekání na premiérový triumf. Slezané, jež do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY sestoupili z nejvyšší soutěže, naopak prohráli podruhé v řadě. Jedinou branku utkání obstaral krátce po hodině hry Sy Babacar, jenž těžil ze svého samostatného úniku. Karviná je v tabulce čtvrtá, Táborsko zůstává o skóre předposlední.
bez branek
63' Babacar
23' Cienciala
49' Boháč
58' Zedníček
86' Papadopulos
21' Bezpalec
36' Provazník
86' Navrátil
Sestavy
Ciupa – D. Krčík, Žídek, Zedníček, Boháč (60. Budínský) – Bartl (69. Málek), Soukeník – Durosinmi, Rezek (73. Papadopulos), Cienciala (60. Mikuš) – Memić (73. Zych).
Na lavičce: Neuman, Krčík
Trenér: Radomír Korytář
Zadražil – Navrátil, Mezera, Bezpalec (75. Kone) – Tusjak, Bederka, Plachý, Kopřiva – Babacar (83. M. Šplíchal), Provazník (75. Tolno), Nešpor (61. Ledecký).
Na lavičce: Kotek, Kosek, Liepa
Trenér: Radoslav Kováč
Rozhodčí: D. Černý – Hurych, Pospíšil • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1131

Komentář

Táborsko dokázalo být favoritovi vyrovnaným soupeřem už v prvním poločase, to ale měli větší příležitosti domácí. Po deseti minutách se k balonu v pokutovém území dostal Memić, na jeho pohotovou ránu ovšem dosáhl brankář Zadražil a vyrazil míč na rohový kop.

Na druhé straně zahrozil krajní bek Michal Bezpalec, jenž vypálil z hranice šestnáctky, ale také Ciupa balon vytěsnil. Největší práci měl ale jihočeský Adam Zadražil. Ten po centru Ciencialy z levé strany musel reagovat na nepříjemnou teč spoluhráče, ale výtečně si poradil a zachránil Táborsko od pohromy.

Nečekaný odraz balonu mohl poslat domácí do vedení i po přestávce. Soukeník ostře přihrával do malého vápna a Jihočeši znovu tečovali míč. Tentokrát však Zadražil zasahovat nemusel, balon skončil pár centimetrů vedle jeho levé tyčky.

Městský stadion v Karviné zmrazil smrtící brejk ze 63. minuty. Na dvě přihrávky se hosté dostali z vlastního pokutového území až ke gólu. Sy Babacar si výborně naběhl na pas za obranu, vyhnul se ofsajdu a samostatný únik zakončil střelou z šestnáctky po pravé ruce gólmana Ciupy.

Slezané v závěrečné půlhodině tlačili, ale centry a střelami z dálky se do šancí dostávali stěží. Až těsně před nastavením mohli domácí využít závaru v pokutovém území, obrovská příležitost skončila však jen střelou do břevna táborské branky. Jihočeši se tak po konečném hvizdu mohli radovat z velmi cenného skalpu a první výhry v sezoně.