31.08.2022 | Daniel Kinc | Zápas

Dukla navázala na výhru z malého derby a na Julisce vyzrála na Vyškov

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly porazili v šestém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vyškov 2:0 a zvítězili podruhé za sebou. Svěřenci trenéra Rady se prosadili dvakrát během první půlhodiny hry, v pokutovém území skórovali Matějka a Buchvaldek. Celek z Jihomoravského kraje naopak druhý zápas v řadě nebodoval.
13' Matějka
25' Buchvaldek
bez branek
23' Piroch
20' Alégué Elandi
72' Kubala
79' Štěpánek
Sestavy
Šťovíček – Barac, Holiš, Piroch, V. Svoboda – Kim (66. Havelka), Peterka, Ullman (74. Moulis), Kozel (88. Šebrle), Buchvaldek (88. Uhlíř) – Matějka (74. Huf)
Na lavičce: Čtvrtečka, Adediran
Trenér: Petr Rada
Kinský – Ilko, Fofana, Matys, Kubala (78. Lacík) – Jambor (66. Krška), Lahodný – Kanakimana, Moučka (36. Štěpánek), Alégué Elandi (66. Dao) – Vintr (78. Klesa)
Na lavičce: Jícha, Cabadaj
Trenér: Jan Trousil
Rozhodčí: Adámková – Arnošt, Novák • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 685

Komentář

Domácí viditelně posíleni svou první výhrou v sezoně, která přišla na hřišti béčka Slavie, vstoupili do duelu s Vyškovem velkou aktivitou. Už ve druhé minutě mohl otevřít skóre Kozel, tvrdou ránu vyrážel brankář Kinský. O deset minut později se mohl prosadit Matějka, hlavičkoval na přední tyči, jenže proti byl opět hostující gólman. Lukáš Matějka pokračoval ve svém snažení a za minutu už se radoval. Kim jej vysunul za obranu, domácí forvard si pokryl míč před Matysem a prostřelil po zemi Kinského.

Rázem byli „vojáci“ na koni a o chvíli později to byl opět Matějka, který hrozil z voleje po přihrávce za obranu, ale tentokrát přestřelil. Vyškov se stále nemohl dostat do hry a v 25. minutě podruhé inkasoval. Po centru z pravé strany propadl míč ve vápně k Lukáši Buchvaldkovi a ten svoji ránu umístil nechytatelně pod břevno.

Šance Dukly se rodily i nadále. Ullman stál na konci akce, když dostal kolmici za obránce Matyse, tísněn nakonec střílel bodlem vedle. O minutu později byli Pražané nesmírně blízko třetímu gólu. Kim uvolnil patičkou Svobodu a ten přihrávkou před úplně prázdnou branku vyzval Matějku, kmenový hráč Plzně ovšem v tisíciprocentní šanci nepochopitelně přestřelil.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, šance z jejich strany ale nepřicházely. Mezi střelce se naopak zapsal Matějka, gólovou radost mu zhatil ofsajd. Po hodině hry se narodila největší a jediná šance Vyškova v utkání, když zprava utíkal sám na branku Kanakimana, ranou na bližší tyč ale Šťovíčka nepřekonal.

Vyškovský kouč Trousil postupně sáhl ke všem střídáním, ale Hanákům na Julisce ve středu nebylo přáno. Dukla v závěru poctivým výkonem ustrážila svůj dvoubrankový náskok a dočkala se druhé výhry v řadě, hostující MFK naopak podruhé v řadě prohrál.