03.09.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Za vodojemem gól nepadl, Líšeň si pojistila vedení ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE

Foto: sklisen.com
Chrudim – Fotbalisté Líšně jsou nadále jediným dosud neporaženým týmem v letošní sezoně FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Po jasném vítězství nad rezervou Olomouce remizovali v sedmém kole bez branek na hřišti Chrudimi. Na čele tabulky tak zůstanou minimálně do příštího týdne, na nejbližší pronásledovatele mají bez ohledu na další výsledky vyšší než tříbodový náskok. Východočeši zaznamenali nerozhodný výsledek podruhé v řadě a jsou osmí.
bez branek
bez branek
38' Záviška
76' Vrána
85' Jedlička
62' Pašek
Sestavy
Floder – Koželuh, Hašek, Skwarczek, Kesner – Řezníček – Vrána, Záviška (77. Juliš), Průcha, Kodýdek (45. Kejř) – Jedlička (87. Látal)
Na lavičce: Mach, Harušťák, Jančura, Firbacher
Trenér: Radek Kronďák
Vajner – Bednář (68. Ulbrich), M. Jeřábek, Černín, Sokol (90+3. Sidibe) – A. Čermák, Machalík (90. Otrísal), Matocha (90+3. Laczkó), Pašek, Lutonský – Vandas (68. Zikl)
Na lavičce: Veselý, Reteno Elekana
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Všetečka – Pečenka, Leška • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 914

Komentář

Souboj Chrudimi s Líšní byl od začátku veden spíše defenzívně přesně tak, jak tomu v zápasech těchto dvou soupeřů zpravidla bývá. V prvním poločase měli více ze hry rozhodně domácí, kteří byli častěji u balonu, ale ve finální fázi se jim příliš nevedlo. A tak jsme za pětačtyřicet minut hry neviděli žádnou výraznou brankovou příležitost.

Ani po přestávce se obraz hry nijak výrazně nezměnil, Líšeň v Chrudimi vyčkávala a soustředila se na to neinkasovat. První střelecký pokus mezi tři tyče vyslal zkraje druhého poločasu Jan Záviška, poslal ho ale jen do náruče hostujícího brankáře.

Hosté se na východě Čech směrem do ofenzívy nijak neukázali, naopak mohli být rádi, že v poslední minutě řádné hrací doby neinkasovali. Na zadní tyči byl úplně sám Petr Juliš, jenže Vránův střílený centr nedokázal zasáhnout. Duel tak skončil bezbrankovou remízou.

Líšeň stále figuruje na prvním místě tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, Jihlava s Olomoucí B se jí ale mohou přiblížit na rozdíl jediného bodu. Chrudim se nachází přesně ve středu soutěžního pořadí, s osmi body je osmá.