04.09.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsko navázalo na triumf z Karviné, Spartu popravil Ledecký

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska porazili v nedělním utkání 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nejtěsnějším rozdílem 1:0 rezervu pražské Sparty. O jediný gól zápasu se svou premiérovou trefou v dresu jihočeského celku postaral deset minut před přestávkou David Ledecký. Svěřenci trenéra Radoslava Kováče navázali triumfem na středeční tříbodový export z Karviné a polepšili si druhou výhrou v řadě na dvanácté místo tabulky. Letenští schytali v rozmezí čtyř dnů druhou porážku a jsou o pozici zpět třináctí.
35' Ledecký
bez branek
15' Ledecký
13' Suchomel
71' Vydra
90+4' Minčev
Sestavy
Zadražil – Bederka, Navrátil, Mezera – Kopřiva, Bezpalec (90.+1 Kone), Plachý, Provazník (65. M. Šplíchal), Tusjak – Babacar (73. Tolno), Ledecký (65. Nešpor).
Na lavičce: Chára, Kosek, Liepa
Trenér: Radoslav Kováč
V. Vorel – Suchomel (46. O. Novotný), Horák, Vydra, Kukučka – Váňa, Fortelný (46. Pudhorocký), Minčev, Sáček, Vitík – Schánělec (73. Kuchař).
Na lavičce: Tůma, Ambler, Jonáš, Kaštánek
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Petřík – Černoevič, Hádek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1781

Komentář

V úvodních minutách se oba týmy do gólových šancí nedostaly, z čehož vybočila situace z 20. minuty. Sy Babacar zatáhl šikovně míč a přenechal ho do lepší pozice Provazníkovi, ten se však k zakončení z gólové pozice neodhodlal a vhodnou chvíli ke vstřelení gólu prošvihl.

Táborsko se mohlo dostat do vedení po chybě sparťanského brankáře Vorla, jemuž po centru vypadl balon z rukou, čímž poslal do gólové pozice Petra Plachého. Domácí borec ale místo klidného zakončení zvolil ve 28. minutě prudší střelu, která skončila nad brankou. Plachý tak zahodil do té doby největší příležitost v zápase.

Domácí se dočkali vedoucí branky v 35. minutě. Táborští zatáhli míč po levém křídle a David Ledecký využil přihrávku do vápna ke vstřelení gólu na 1:0. Posila v táborské sestavě zakončila akci levou nohou, po které zapadl míč za Vorlovu tyč. Další akce už ke gólu nevedly, a tak vyhrálo Táborsko první poločas nad Spartou 1:0.

Táborsko mohlo navýšit vedení po osmi minutách druhé půle, kdy se po rohovém kopu dostal k nadějné hlavičce Jiří Bederka. Hosté jeho pokus nakonec z branky vykopli. Z následného rohu Táborští opět hlavičkovali, míč však šel přímo do Vorla.

Pouze tři minuty pobyl na hřišti čerstvý Emmanuel Tolno a už se dostal do gólové šance. Dva hráči Táborska se totiž ocitli za obranou Sparty a zakončení vzal na sebe právě Tolno. Sám proti Vorlovi však poslal míč jen do gólmanovy náruče.

S vypršením 90. minuty zazdil Tolno další tutovku. Domácí se dostali do brejku a sám před gólmanem opět neskóroval. Sparta si vytvořila v závěru velký tlak a Táborsko mělo co dělat, aby hubený náskok uhájilo. Svěřenci Radoslava Kováče nakonec vedení 1:0 přetavili ve vítězství a poprvé v letošní sezoně brali na domácím stadionu všechny body.